Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurminen Logisticsin hallituksen puheenjohtaja: Vaurasteen haku Ilmatieteen laitokselle merkitsi eroa

Kuljetuspalveluyhtiö Nurminen Logisticsin toimitusjohtaja Tero Vauraste jättää toimitusjohtajan paikan heti, ilmoitti yhtiön hallitus maanantaina.

Väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimettiin hallituksen puheenjohtaja Olli Pohjanvirta. Vauraste jatkaa vielä kahden kuukauden ajan toimitusjohtajan ja johtoryhmän tukena.

Pohjanvirta kertoi STT:lle, että eron syynä on se, että Vauraste oli hakenut Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikkaa.

– Tähän on päädytty sen johdosta, että hän on ilmoittanut halukkuutensa valtion virkaan. Se johtaa siihen, että hän ei voi omasta puolestaan jatkaa toimitusjohtajana, Pohjanvirta sanoi.

Vaurasteen haku tuli julki perjantaina, kun Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikan hakijat tulivat julki.

Pohjanvirta ei kertonut, milloin hän tai muu hallitus sai tiedon Vaurasteen työnhausta.

– Tämä on meidän kahden välinen asia.

Vaurasteen erosta kerrottiin pörssitiedotteessa, joka julkaistiin myöhään sunnuntai-iltana. Tuossa tiedotteessa sanottiin, että Vauraste jättää tehtävänsä viimeistään 24. elokuuta.

Vauraste aloitti toimitusjohtajana vasta joulukuussa. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa valtion omistaman jäänmurtajayhtiö Arctian toimitusjohtajana. Tästä tehtävästä hän lähti vuoden 2018 lopulla.

Vauraste ei halua sen tarkemmin avata irtisanoutumiseensa johtaneita tapahtumia tai hänen ja yhtiön hallituksen käymiä keskusteluja.

– Joskus tulee aika mennä eteenpäin nopeammin, joskus hitaammin. Nyt tuli aika lähteä eteenpäin katsomaan uusia haasteita ja uusia tuulia, hän sanoi STT:lle.

Ei halunnut työnhakuaan julki

Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan paikka vapautui, kun virkaa hoitanut Juhani Damski nimitettiin ympäristöministeriön kansliapäälliköksi.

Pääjohtajahaku päättyi perjantaina. Vauraste oli toivonut, ettei hänen nimeään julkistettaisi haun yhteydessä.

Julkisuuslain nojalla tieto hakijoista on kuitenkin julkinen, vaikka hakija ei haluaisi sitä julkisuuteen. STT julkaisi uutisen viran hakijoista perjantaina ja mainitsi siinä myös Vaurasteen. STT:n käytäntönä viranhakujen uutisoinnissa on, etteivät hakijoiden esittämät toiveet vaikuta nimien uutisointiin vaan asia ratkaistaan sen uutisarvon perusteella.

Nurminen Logisticsilla on ollut vaihtuvuutta johdossa jo ennen Vaurasteen irtisanoutumista. Viime viikolla ilmoitettiin, että myyntijohtaja Mikko Järvinen jättää yhtiön. Vaurasteen ilmoitettiin hoitavan hänen tehtäviään toistaiseksi.

Huhtikuussa yhtiön hallituksesta erosi Hannu Leinonen, joka oli tullut hallitukseen uutena jäsenenä viime huhtikuussa.

Lomautuksia ei ole tarvittu

Yhtiö on kevään koronakriisin aikana järjestänyt yt-neuvotteluja ja sopinut mahdollisuudesta lomauttaa koko henkilöstö enintään 90 päivän ajaksi.

Pohjanvirta kertoi, että lomautuksia ei toistaiseksi ole tarvittu. Koronakriisin vaikutukset tehdastuotantoon ja logistiikkaan ovat olleet maltilliset.

– Tavaralogistiikka on toiminut vielä aika hyvin, hirveästi ei ole näkynyt volyymien laskua. Meidän Kiinan-junayhteytemme on kasvanut merkittävästi viime kahden kuukauden aikana, Pohjanvirta sanoi.

Viime vuoden tilinpäätöksessään Nurminen Logistics kertoi tappiollisesta tuloksesta ja 12 prosenttia supistuneesta liikevaihdosta. Oikaistu liiketappio oli viime vuonna 1,9 miljoonaa euroa. Vauraste totesi tilinpäätöstiedotteessa, että kehitystyöstä huolimatta vuosi ei ollut yhtiölle tyydyttävä.

Vaurasteen mukaan Nurminen Logisticsin taloudellinen tilanne tai työilmapiiri eivät vaikuttaneet hänen eroonsa.

– Tämä kevät on ollut todella haasteellinen koko Suomen teollisuudelle ja talouselämälle. Monissa yhtiöissä on valtavia haasteita kun liikevaihto on pudonnut kymmeniä prosentteja. Nurminen on hienosti onnistunut menemään eteenpäin ja kasvattamaan junaliiketoimintaa ja on saanut uusia avauksia aikaiseksi muutamassa kuukaudessa, Vauraste sanoi.

Työilmapiiriltään Nurminen Logistics vastaa Vaurasteen mukaan keskimääräistä suomalaista työpaikkaa.