Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

New Yorkin pörssi aikoo taas avata ovensa meklareille, tosin tiukoin varotoimin

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssi aikoo avata pörssisalin ovet meklareille jälleen toukokuun viimeisellä viikolla. Pörssirakennus Wall Streetilla on ollut koronaviruskriisin vuoksi suljettuna maaliskuusta lähtien. Kauppaa on käyty etänä.

Välittäjien paluuseen liittyy kuitenkin tiukkoja varotoimia, pörssin johtaja Stacey Cunningham kertoi vieraskynäkirjoituksessaan Wall Street Journalissa .

Rakennukseen esimerkiksi päästetään aiempaa vähemmän ihmisiä kerrallaan. Kaikilta odotetaan kasvosuojien käyttöä ja turvavälien noudattamista. Ennen rakennukseen pääsyä tulijoilta mitataan lämpö. Julkisen liikenteen käyttäjillä ei rakennukseen ole asiaa.

Cunningham kirjoitti toivovansa, että pörssin räätälöimät varotoimet auttavat myös muita tiheästi asutuilla alueilla toimivia yrityksiä suunnittelemaan omaa avautumistaan. Vaikka riskiä viruksen tarttumisesta voi alentaa, sitä ei voi täysin poistaa, Cunningham painotti.

– (Varotoimiamme) helpotetaan, kun tilanne kaupungissa paranee. Niitä voidaan myös tiukentaa, mikäli tilanne vaatii, hän kirjoitti.

New York on yksi pahiten viruskriisissä kärsineistä alueista Yhdysvalloissa.

Aasian pörssipäivässä matalapainetta

Torstaina Wall Street sulkeutui noususuuntaisena kahden tappiopäivän jälkeen. Kurssinousua selitti erityisesti rahoitusalan osakkeiden kallistuminen.

Dow Jones -indeksi nousi 1,6 prosenttia, laajapohjainen S&P 500 puolestaan 1,2 prosenttia. Teollisuuspainotteinen Nasdaq kipusi 0,9 prosenttia.

Aasiassa pörssit avautuivat perjantaina laskutunnelmissa. Maailmanmarkkinoilla viikkoa ovat synkistäneet esimerkiksi huolet tartuntojen uudesta leviämisaallosta eri puolilla Aasia sekä Yhdysvaltojen ja Kiinan jälleen kiristyneet suhteet.

Hongkongissa Hang Seng -indeksi kävi 0,5 prosenttia miinuksella. Tokion Nikkei puolestaan kävi 0,3 prosentin laskussa ja Shanghain yleisindeksi 0,2 prosentin laskussa.

Lähteenä myös AFP