Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan asuntomessut järjestetään suunnitelman mukaisesti, jos hallitus sallii

Tuusulan asuntomessut toteutuvat tämänhetkisen suunnitelman mukaan alkuperäisessä aikataulussa, kertoi Tuusulan kunnan pormestari Arto Lindberg STT:lle keskiviikkona iltapäivällä.

Asuntomessut on tarkoitus järjestää heinäkuun 10. päivän ja elokuun 9. päivän välisenä aikana Tuusulan Rykmentinpuiston alueella. Kunnassa odotetaan kuitenkin hallituksen tulevia päätöksiä, jotka koskevat tulevan kesän tapahtumia.

– Nyt tietysti jännätään, mitä linjauksia tulee hallituksen taholta ja miten tämä kesä menee, Lindberg sanoi.

Hengityssuojat käytössä, ryhmäytymistä vältetään

Tähän mennessä asuntomessujen rakentamisen aikataulu on pitänyt hyvin, ja pormestarin mukaan vain materiaalitoimituksiin on koitunut joitain pieniä viivästyksiä.

Holmbergin mukaan on selvää, että tämänvuotisista messuista ei tule samanlaisia kuin normaaliaikana. Tarkempiin toimiin suunnitelmissa ryhdytään, kun hallituksen linjaukset ovat selvillä.

– Totta kai on useampia skenaarioita, joita on pohdittu sen asian osalta. Voisin kuvitella, että siellä käytetään jossain määrin hengityssuojaimia ja rajoitetaan ihmisten kulkemista, turvaväliä pitäisi noudattaa ja vähentää ryhmäytymistä, pormestari arveli tulevan kesän asuntomessujärjestelyistä tässä vaiheessa.

Ei liikaa ihmisiä yläkertoihin muutenkaan

Holmberg muistutti, että asuntomessuilla on tavallisestikin ollut joitain rajoituksia esimerkiksi sen suhteen, kuinka paljon ihmisiä voi olla kerrallaan kaksikerroksisen talon toisessa kerroksessa.

Tänä vuonna ihmisten määrä, laskeminen ja jaksottaminen joudutaan tekemään aiempaa paljon tarkemmin.

– Joka tapauksessa joudutaan tällaisia rajoituksia tekemään, että kaikki vieraat eivät voi vapaasti kulkea, Holmberg totesi.

Hänen mukaansa Tuusulassa ei ole vielä lähdetty arvioimaan, kuinka paljon mahdollinen kävijämäärä saattaisi alentua viime vuosista rajoitusten vuoksi.