Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus rajoittaa synnyttäjien tukihenkilöiden mukanaoloa, tueksi pääsee enää vain synnytyssaliin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri rajoittaa synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa synnytyksissä koronavirustartuntariskin vähentämiseksi.

Sairaanhoitopiirin mukaan synnyttäjien tukihenkilöt saavat jatkossa olla mukana synnytyksessä vain sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyshuoneessa.

Tukihenkilö ei näin ollen voi olla mukana synnytyksen käynnistysvaiheessa, keisarileikkauksessa tai synnyttäneiden osastoilla sairaaloissa tai Helsingin Perhepesähotellissa synnytyksen jälkeen.

– Epidemian levittyä on tullut välttämättömäksi rajata kaikkien sairaalassa olevien määrää hoidon kannalta vain täysin välttämättömiin henkilöihin. Rajauksella suojaamme sairaalassa olevia synnyttäjiä, muita potilaita sekä hoitohenkilöstöä koronavirustartunnoilta, toimialajohtaja Seppo Heinonen sanoo sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

– Päätös tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuden rajaamisesta on hyvin poikkeuksellinen ja se tehtiin huolellisen harkinnan jälkeen. Ymmärrämme, että tämä on iso asia synnyttäjille. Emme olisi tehneet rajausta, jos se ei olisi ollut välttämätön potilasturvallisuuden ja henkilöstön suojaamiseksi, Heinonen jatkaa.

Hus-alueen synnytyssairaalat sijaitsevat Helsingissä Naistenklinikalla sekä Espoon, Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.