Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisilla kehno päivä ampumahiihdon maailmancupissa – voitot Italiaan ja Saksaan

Suomalaisesitykset ampumahiihdon maailmancupin Ruotsin Östersundin cup-tapahtuman avanneilla normaalimatkoilla jäivät vaisuiksi, eikä cupin pisteitä kertynyt lainkaan. Naisten kisassa paras suomalainen oli 53:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen, ja miesten kisassa Tuomas Harjula oli 51:s.

Naisten 15 kilometrin kilpailun voitti Italian Dorothea Wierer ennen Italian Lisa Vittozzia ja Saksan Denise Herrmann-Wickia. Minkkinen jäi voittajasta runsaat 5.58 minuuttia. Erika Jänkä oli 56:s ja Nastassia Kinnunen 79:s.

Minkkinen ampui ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkominuuttia, mutta selvitti loput kolme paikkaa puhtaasti.

– Ei ollut mitään annettavaa tämän päivän kisaan, kun oli aika tyhjä tyttö. Ihan hyvillä mielin kisaan lähdin, muttei ollut motivoivaa ampua heti kahta sakkoa ensimmäiseltä paikalta. Ne olivat ihan omia virheitä, ja hyvin sain kasattua ammunnan loppukisaan. Vasta viimeisellä hiihtokierroksella pystyin kiristämään vauhtia. Paljon on kisoja alla, mutta toivottavasti huono tulos ei ennusta tautia. Katsotaan, mitä seuraavien päivien aikana tapahtuu, Minkkinen pohti tiedotteessa.

Miesten 20 kilometrillä Saksan Benedikt Doll voitti yli minuutin erolla Italian Tommaso Giacomeliin, jolle palkintopallisija oli cup-uran ensimmäinen. Norjan Vetle Sjåstad Christiansen oli kolmas.

Kisan ainoana puhtaalla ammunnalla selvittäneestä Dollista tuli cup-kauden kolmas voittaja Norjan ulkopuolelta. Norjan kärkitähdistä Johannes Thingnes Bö, Sturla Holm Lägreid ja Tarjei Bö olivat kisasta poissa sairastuttuaan koronavirukseen.

Harjula selvitti makuupaikat puhtaasti, mutta ampui molemmilta pystypaikoilta yhden sakkominuutin. Maalissa ero voittajaan oli viisi minuuttia ja 59 sekuntia.

– Hyvä ammunta, mutta vähän näyttää siltä, että kunto on jäänyt joulutauolle. Paras terä on nähty, eikä tuolla hiihtovauhdilla hyville sijoille pääse, vaikka hyvin ampuisikin. Harmittaa, että huippusuoritusten aikaikkuna oli tällä kaudella niin lyhyt, Harjula totesi tiedotteessa.

Olli Hiidensalo oli 57:s, Otto Invenius 58:s, Jonni Mukkala 74:s ja Joni Mustonen 75:s.

Östersundin maailmancup jatkuu lauantaina naisten ja miesten viesteillä.