Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas vaikuttui tallitoveri Zhoun varmuudesta: "Hän ei oikeastaan tehnyt yhtään virhettä"

Alfa Romeon kausi formula ykkösissä toi 55 pistettä, ja niistä 49 kirjasi Valtteri Bottas. Tallitoveri Zhou Guanyu jäi kuuteen pisteeseen ja parhaaksi sijoitukseksi jäi kahdeksas, mutta Bottas oli silti vaikuttunut kiinalaisen ajajan tulokaskaudesta. Zhoun "virheettömyys" kiinnitti kokeneen suomalaiskuljettajan huomion.

– Hänen suurin vahvuutensa oli, että hän ei oikeastaan tehnyt yhtään virhettä, Bottas kehui Autosportille.

– Tuo (vähäinen virhemäärä) ei ole mitenkään taattua tulokkaalle. Tässä lajissa on helppo yrittää liikaa ja tehdä hölmöjä virheitä. Mutta hän on antanut itselleen aikaa kehittyä ja olla yrittämättä liikaa liian nopeasti. Hän on kehittynyt askel askeleelta, niin aika-ajamisessa kuin kisavauhdissakin. Hänen tekninen osaamisensa paranee koko ajan, ja hän luottaa itseensä yhä enemmän oikeiden säätöjen valitsemisessa. Tuota kehitystä on ollut hieno seurata, Bottas suitsutti vielä.

Zhou teki vaikutuksen tallissa muutenkin, ja palkkioksi tuli jatkosopimus tälle kaudelle. Bottas on tyytyväinen, että vajaan kahden kuukauden päästä alkavalla kaudella tallitoverina on Zhou.

– Voimme tehdä töitä yhdessä todella hyvin. Se on tärkeää tallille, joka pyrkii eteenpäin. Jos kuljettajat ottavat yhteen radalla, se ei auta yhtään, Bottas mainitsi Autosportille lisäten, että kaksikko "kunnioittaa toinen toistaan todella paljon".

Formula ykkösten kautta edeltävät talvitestit ajetaan helmikuun lopulla Bahrainissa, ja kisakausi startataan samalla radalla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.