Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen ei ole huolissaan Rukan kisojen saldosta

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen ei huolestunut Rukan kisojen saldosta, vaikka suomalaiset jäivät vaille palkintopallisijoitusta. Tulos oli jopa odotettu, kun Iivo Niskanen sairastui eivätkä muut kärkihiihtäjät olleet vielä parhaassa kunnossaan maailmancupin avauksessa.

– Podium jäi saavuttamatta, kun ykköstykit eivät olleet parhaassa vireessä eikä ollut tarkoitus vielä ollakaan, Pasanen tiivisti Rukan viikonlopun.

Pasasen oli silti helppo jakaa kehuja joukkueelle.

– Jasmi Joensuu oli sprintissä tosi hyvä (neljäs), mikä oli odotettua, Pasanen aloitti.

– Myös Krista Pärmäkoski (kympillä viides) ja Kerttu Niskanen (kympillä kymmenes) olivat lähes kärkitaistelussa, vaikka eivät ole vielä parhaassa vireessään. Pitää muistaa, että kausi on pitkä ja heidän päätavoitteensa (Planican MM-kisat) on helmikuussa. Sinne on vielä aikaa.

Ässät käyttämättä

Miesten joukkue ei ollut viime vuosien kärkihiihtäjien varassa, kun Niskasen lisäksi Ristomatti Hakola oli poissa ja Perttu Hyvärinen sekä Joni Mäki ovat vasta virittelemässä kilpailukuntoaan. 30 joukkoon nousi lupaavasti nuorukaisia.

– Remi Lindholm oli takaa-ajossa kolmanneksi nopein ja olisi ollut ilman kympin kaatumista lopputuloksissa vielä korkeammalla kuin 12:s. Hän oli kisoissa todella hyvä, samoin Lauri Lepistö molemmilla normaalimatkoilla, Pasanen jatkoi kehujaan.

– Myös Niko Anttola onnistui hyvin, ja (23-vuotiaiden maailmanmestari) Arsi Ruuskanen on kuntoutumassa ja menee koko ajan eteenpäin. Naisten B-maajoukkueesta Anni Alakoski hiihti hyvin, samoin esimerkiksi Hilla Niemelä omalla tasollaan.

Maailmancup jatkuu 2.–4. joulukuuta Lillehammerissa. Maajoukkue sinne valitaan maanantaina.

– Meidän täytyy nyt tehdä urheilijoiden ja valmentajien kanssa huolellinen kilpailusuunnitelma, sillä kisoja on todella paljon. Pitää harkita tarkkaan, miten paljon kannattaa kilpailla, Pasanen korosti.

Maltilla vauhtiin

Kokonaisuudessaan Pasanen kannustaa sekä urheilijoita että penkkiurheilijoita malttiin.

– Lähdetään parantamaan vauhtia kohti keskitalvea. Toivottavasti ykköshiihtäjien vire paranee jatkossa, mutta mitään kiirettä ei ole, Pasanen sanoi.

– Nuorilta toivon, että kehitys jatkuu samaan tapaan. Ja odotamme tietenkin, että Iivo tulee mukaan kisoihin jossain vaiheessa.

Planican 2023 MM-kisojen hiihtolajit järjestetään 23. helmikuuta–5. maaliskuuta.