Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkkila ja Versluis suorittivat rytmitanssin ennätyspistein – "Kauden mittaan askeltarkkuus ja -puhtaus paranevat"

Suomen jäätanssijat onnistuivat mukavasti lauantaina Espoossa kilpaillussa Finlandia Trophyn rytmitanssissa. Olympiakävijät Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat rytmitanssin ennätyspisteensä 74,35 ja ovat kolmantena ennen sunnuntain vapaatanssia.

Sambaa ja rumbaa sisältänyt uusi ohjelma meni läpi ilman suuria ongelmia.

– Kauden mittaan askeltarkkuus ja -puhtaus paranevat. Tässä kohti niihin ei ole pureuduttu vielä tosi yksityiskohtaisesti, Turkkila sanoi.

– Tätä (ohjelmaa) on työstetty pitkään, mutta on vielä kehitettävääkin. On tyypillistä alkukaudesta, että yrittää vain suorittaa ohjelman, Versluis täydensi.

– Tanssillisuus koko ohjelmassa on se, mikä paranee. Että pystyy näyttämään samban ja rumban eron. Ne ovat kaksi eri rytmiä, Turkkila muistutti.

Parin edellinen rytmitanssin ennätys oli viime vuoden Finlandia Trophystä 71,92. Nyt tuli roima parannus, joten pari luistelee uudella ohjelmalla oikeaan suuntaan.

He pääsivät jäälle neljän parin ryhmästä viimeisenä, mutta odottelu ei häirinnyt.

– Ei se vaikuta hirveästi. On hyvä tottua mihin tahansa paikkaan, Versluis sanoi.

– Kaikista paikoista on saatu hyvät suoritukset, Turkkila viittasi pitkään yhteiseen kokemukseen eri kilpailuista.

Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sörensen saalistivat rytmitanssista pisteet 81,83 ja johtavat. Yhdysvaltojen Kaitlin Hawayek ja Jean-Luc Baker (78,90) ovat toisena.

Sopivasti jännitystä

Turkkila ja Versluis debytoivat viime talvena olympialaisissa. Edelliset suomalaistanssit olympiajäällä oli nähty parin syntymävuonna 1994 Lillehammerissa.

Turkkila ja Versluis sijoittuivat Pekingissä 15:nneksi ja ylsivät maaliskuussa Montpellierin MM-kilpailuissa 12:nneksi.

Pitkä tähtäin on asetettu Milanossa ja Cortina d'Ampezzossa vuonna 2026 käytäviin olympialaisiin.

Tähän kauteen valmistautumista vaikeutti Versluiksen varusmiespalvelus, mutta kauden avauskilpailussa onnistunut rytmitanssi pudotti jännitystaakkaa hartioilta.

– Ehkä aamulla oli enemmän jännitystä ja päivän aikana, mutta kun lähdimme kisaa kohti, jännitys väheni. Ekat kisat ovat aina jännä paikka, Versluis sanoi.

Turkkilan mukaan kokemukset eri kilpailuista auttavat myös jännitykseen.

– Meillä on rutiinit monista isoista kisoista.

Pirisen alkukompurointi ei pilannut kisaa

Suomen toinen pari Yuka Orihara ja Juho Pirinen sai rytmitanssista pisteet 68,81 ja on kuudentena. He petrasivat roimasti viikon takaisesta kauden avauksestaan 62,34.

Pieni kommellus sattui juuri ennen suoritusta, kun Pirinen kaatui esittelyssä.

– Ensimmäistä kertaa kaaduin, kun kuulin nimeni. Luistimet menivät ristiin, Pirinen naureskeli suorituksen jälkeen.

Hänen mukaan mihinkään ei sattunut, vaan varsinainen kilpailusuoritus sujui hyvin.

– Viime kilpailussa sattui iso virhe heti ensimmäisessä elementissä. Nyt saimme tehtyä ne puhtaasti, mutta askelsarjaan sattui pieni epätarkkuus. Nyt saimme kaikkiaan ehjemmän kokonaisuuden.

Yleisöä alkoi hiljalleen kertyä lehtereille, kun suomalaisparit pääsivät näyttämään rytmitanssiosaamistaan. Orihara viihtyi Espoon areenan tunnelmassa.

– Mahtava yleisö. Meidän pitää säilyttää tämä nyt nähty energiamme huomiseen (sunnuntaihin) ja tehdä jälleen parhaamme.