Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristiina Halonen juhli Kalevan kisoissa ensimmäistä mitaliaan ja mestaruutta – EM-tavoitteena välieräpaikka

Münchenin EM-kisoihin valmistautuva Kristiina Halonen otti vahvalla juoksulla Suomen mestaruuden 400 metrin aitajuoksussa. Halonen kiersi Joensuun keskusurheilukentän radan uransa kolmanneksi parhaassa ajassa 56,97 ja otti ensimmäisen Kalevan kisojen mitalinsa ja mestaruuden yli sekunnin turvin.

Halonen jäi 0,31 sekuntia Eugenen MM-kisojen alkuerissä juoksemastaan ennätyksestä.

– Olin juoksun voittajasuosikki, mutta en silti sanoisi, että mestaruus tuli helposti, Halonen kertoi.

Aitajuoksijoiden kiusana oli puuskittainen tuuli, joka heittäytyi vastaiseksi toisessa kaarteessa. Siihen nähden Halonen tykkäsi voittoajastaan.

– Kauden tulokset huutavat piikkijuoksua, mutta olen tyytyväinen tasooni. On todella arvokasta, että on tullut monta juoksua kovalla tasolla. On helpompi lähteä syksyllä seuraavaan harjoituskauteen, kun taso on noussut kokonaisvaltaisesti.

Münchenin EM-kisoihin Halonen lähtee välierätavoitteella. Se saattaa edellyttää Lappeenrannan Urheilu-Miesten juoksijalta samanlaista täysosumaa kuin MM-kisoissa.

– Puolentoista viikon kuluttua pitäisi kulkea. En varmasti pääse välieriin helpolla. Nykyinen ennätys tuskin riittää siihen, Halonen laskeskeli.

Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen sijoittui Kalevan kisojen loppukilpailussa toiseksi ajalla 58,12. Oulun Pyrinnön Laura Loponen oli kolmas ajalla 58,81.

Lehtonen odottaa sekunnin parannusta

Liedon Parman Tuomas Lehtonen otti miesten 400 metrin aidoissa kolmannen perättäisen mestaruuden. Voittoaika 51,43 jäi hankalassa tuulessa Lehtosen perustasolle.

– Voitto oli pääasia ja siihen olen tyytyväinen, mutta ajan olisi pitänyt olla sekuntia parempi, Lehtonen harmitteli.

Lehtonen toivoo, että hän saa ennätyksensä 50,53 uusiin lukemiin Münchenin EM-kisoissa.

– Olen ollut ennenkin hyvä isoissa kisoissa. Minulla on ollut niissä hyvä meininki, Lehtonen muistutti ennätysjuoksustaan 19-vuotiaiden 2017 EM-kisoissa.

Tampereen Pyrinnön Jaakko Linnus otti SM-hopean ja HIFK:n Anton Tallbacka pronssin.