Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurske hurjasteli myötätuulessa Suomen mestariksi

Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske voitti odotetusti naisten 100 metrin aitajuoksun Suomen mestaruuden lauantaina Joensuussa. Hän hurjasteli 3,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa ajan 12,87.

– Totta kai tuntuu hyvältä. Lähdin hakemaan voittoa, Hurske summasi.

– Kunnon pitäisi olla kohdallaan. Harmittaa, kun oli liikaa tuulta. Ihan ok finaalijuoksu. Lähdin hakemaan hyvää suoritusta. Tässä vaiheessa kautta haluaa juosta vain hyviä aikoja.

Ylivoimainen Hurske jätti toiseksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärän (13,33) ja kolmanneksi Espoon Tapioiden Saara Keskitalon (13,72).

Lotta-Maria Maine yllättyi estemestaruudesta

Turun Urheiluliiton Lotta-Maria Maine korjasi sunnuntaina Joensuun Kalevan kisoissa edellispäivän pettymyksensä juoksemalla mestariksi 3 000 metrin esteissä. Lauantaina hän jäi 1 500 metrillä viidenneksi.

Estemestaruus tuli Maineelle yllätyksenä.

– Alan vasta pikku hiljaa tajuta, että olen Suomen mestari, Maine kuvasi tunnelmiaan kilpailun jälkeisissä haastatteluissa.

Esteiden kultamitali on 20-vuotiaan Maineen ensimmäinen mitali Kalevan kisoissa. Esteet eivät ole myöskään hänelle mikään varsinainen päämatka.

– En vielä tiedä, mikä päämatkani olisi, Maine selitti.

Maine ratkaisi voiton viimeisen kierroksen kirikamppailussa. Hän ennätti maaliin kauden parhaassa ajassaan 10.32,57. HKV:n Janette Vänttinen kiri toiseksi ennätyksellään 10.35,17, ja Kuopion Reippaan Pihla Hokkanen sijoittui kolmanneksi.

Hidas alku sopi Maineelle

Juoksu kehittyi rauhallisen alkuvauhdin ansiosta Maineelle sopivaksi.

– Jännitin etukäteen esteitä, että pääsen niiden yli. Keskityin alussa vain siihen, mutta esteiden luku oli aika helppoa, kun vauhti oli hidas, Mainen kertasi kilpailua.

– Yritin päästä alussa mahdollisimman helpolla. Tarkoitus oli sitten kiristää vauhtia viimeisellä kierroksella.

Maalissa Maine iloitsi mestaruudesta ja syyskuussa odottavasta edustustehtävästä.

– Tosi hienoa päästä Ruotsi-otteluun, Maine totesi.

Suomen ja Ruotsin perinteinen maaottelu järjestetään 3.–4. syyskuuta Helsingin olympiastadionilla.

Sipponen hallitsi kiekkofinaalia

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen juhli Joensuun Kalevan kisoissa kuudetta kiekonheiton Suomen mestaruuttaan. Kilpailu heitettiin lauantaina melkoiseen sivuvastaiseen tuuleen, joka ei ollut kilpailijoille aivan helppo.

Sipponen johti kilpailua alusta loppuun ja heitti voittotulokseksi 57,45 viimeisellä yrityksellään. Heitossa oli jälleen enemmän tehoa kuin metrit kertovat.

– Oli vähän haastavaa, kun tuuli painoi sivusta. Piti olla tarkkana, että sai kiekon tarkasti asentoon, Sipponen kertoi.

– Fysiikka on kunnossa, mutta olisin toivonut vähän parempaa tulosta.

Sipposella on tekniikkaongelma heiton vetovaiheessa, eikä hän saa heittoon kunnon tukea.

– Heitto on hätäinen. Pitäisi vain laittaa tukijalka maahan ja heittää tukea vasten, Sipponen vahvisti.

Sipponen on edustanut Suomea kahdesti EM-kisoissa ja myös Eugenen MM-kisoissa. Münchenin EM-kisoissa hän tavoittelee ensimmäistä arvokisojen finaalipaikkaa.

– Tarkoitus on tehdä pari hyvää heittotreeniä ennen kisoja ja hakea niistä itseluottamusta, Sipponen suunnitteli.

Virtain Urheilijoiden Tarja Leveelahti sijoittui kiekonheitossa toiseksi. Joensuun Katajan Katri Hirvonen oli kolmas ja saavutti uransa 10. SM-mitalin kiekonheitossa.