Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaara ja Glasspool upeaan voittoon maailman ykkösparista

Tenniksen nelinpelipari Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool järjestivät melkoisen yllätyksen keskiviikkona, kun Rooman kovatasoisessa Masters-turnauksessa kukistui nelinpelin maailman ykköspari. Suomalais-brittiläinen taito kukisti amerikkalaisen Rajeev Ramin ja britti Joe Salisburyn 7–6 (7–5), 6–3 turnauksen 1. kierroksen ottelussa.

Salisbury on nelinpelilistan kärkimies ja Ram listalla toisena. Heliövaaran rankingsija on 52 ja Glasspoolin 71.

Pikahälytyksellä Roomaan

Heliövaara ja Glasspool tulivat Roomaan pikahälytyksellä, kun varasijalta aukesi paikka turnaukseen. Heliövaara myhäili kotisivuillaan, ettei tiistaina nukkumaan mennessään arvannut pelaavansa seuraavana päivänä maailman kärkiparia vastaan.

– Viime yönä kuitenkin selvisi, että (Andrei) Rublev vetäytyi nelinpelistä tämän keskiviikkopäivän ottelusta. Tämä ei ollut selvillä vielä nukkumaan mennessäni, mutta laitoin varmuuden vuoksi klo 5 herätyksen soimaan, että ehtisin aamulennolle, jos yöllä jotain tapahtuisi. Heräsin kuitenkin 2.30 vauvan itkuun, vilkaisin puhelintani ja huomasin seitsemän vastaamatonta puhelua Lloydilta, joka oli yrittänyt viestitellä myös vaimolleni ja veljelleni. Ilmeisesti tilanne oli siis muuttunut, Heliövaara kertoi sivuillaan.

– Lloyd oli onneksi vielä hereillä Briteissä, joten soitto takaisin tavoitti hänet, ja sovimme kumpikin ottavamme aamulennot Roomaan. Paikkamme ei kuitenkaan edelleenkään ollut varma, sillä vasta 10.30 selviäisi meinasivatko edellämme olevat kaksi paria tänään sainata mukaan alternateiksi, kun kerran yksi vapaa paikka kaaviossa oli tiedossa. Sopivasti Roomaan laskeutumisen jälkeen kuitenkin selvisi, että me olimme korkeimmat tämän päivän listan sainaajat ja kohti kenttiä siis mennään!

Seuraavaksi Kokkinakis ja Tiafoe

Ja kentällä tapahtui. Avauserä tahkottiin ilman murtopalloja, mutta katkaisupelissä Heliövaara ja Glasspool rutistivat erävoiton. Toisen erän Heliövaara ja Glasspool avasivat syötönmurrolla, eivätkä enää etumatkaansa menettäneet. Näin loistovoitto oli tosiasia.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Glasspool kohtaavat Australian Thanasi Kokkinakisin ja Yhdysvaltain Frances Tiafoen. Kokkinakis on rankingissa 34:s ja Tiafoe 240:s.