Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas nosti käden pystyyn ja otti ulosajon piikkiinsä: "Sattui itselle ikävä virhe, ärsyttävää"

Alfa Romeon f1-tallin ykköskuljettaja Valtteri Bottas tunnusti reippaasti virheensä MM-sarjan viidennen kilpailun Miamin gp:n harjoituksissa. Auto lipsahti Bottaksen hyppysistä, ja ensimmäinen harjoitus päättyi auton takaosan rikkoontumiseen.

Bottaksen autosta hajosi pakoputkisto ja turboahdin, eikä niitä ennätetty korjata perjantain toisiin harjoituksiin.

– Sattui itselle ikävä virhe. Ärsyttävää, mutta nyt täytyy vain hyödyntää maksimaalisesti lauantain harjoitus ennen aika-ajoa, Bottas kommentoi rysäystä.

– Sikäli olin onnekas, että auton pohja oli entisellään, eikä siihen oltu vielä laitettu uusia osia. Turbon rikkoutuminen viivästytti auton korjaamista eniten.

Bottas kertoi viihtyneensä Miamin uudella radalla, mutta se oli aluksi oikukas. Perjantain aikana autojen vauhdit paranivat, kun rata puhdistui ja asvalttiin tarttui kumia f1-autojen renkaista.

– Rata on hyvä, joskin haastava takaosan mutkaiselta osuudelta. Rata parani selvästi harjoitusten edetessä, joten minulle tuli aika paljon kiinniotettavaa, kun viimeisessä harjoituksessa pitää selvittää renkaiden pidon rajat, Bottas jatkoi.

Kisassa nähdään ohituksia

Perjantain harjoituksissa radalla sattui varsin paljon pyörähdyksiä. Bottaksen mielestä se johtui juuri uudesta radasta. Pito heikkeni arvaamattomasti parhaan ajolinjan ulkopuolella.

– Uskon, että renkaiden pito paranee täällä aika paljon aika-ajoon ja kilpailuun mennessä. Ensimmäisissä harjoituksissa varsinkin mutkat 12 ja 15 oli vaikea saada osumaan.

Kiinalaisen tallitoverinsa Guanyu Zhoun vauhdista Bottas päätteli, että Alfa Romeo onnistui säätämään autoa paremmaksi ensimmäisten harjoitusten aikana. Rata kuitenkin edellyttää auton säädöissä kompromissia.

– Rata ei ole helppo säätöjen kannalta. Toisaalta kilpailusta pitäisi tulla hyvä, sillä radalla on hitaiden mutkien ja pitkien suorien yhdistelmiä, joissa pitäisi olla hyviä ohitusmahdollisuuksia. Uskon, että edellä ajavaa voi seurata lähellä hitaissa mutkissa.

Bottas on f1:n MM-sarjassa kahdeksantena neljän ajetun kilpailun jälkeen. Hän sijoittui sarjan edellisessä kilpailussa viidenneksi Imolassa.

Miamin gp:n kolmannet harjoitukset ajetaan tänään kello 20–21 Suomen aikaa. Aika-ajo alkaa kello 23.

Russell nopein toisella harjoituskierroksella

Yhdysvaltojen Miamissa ajettu formula ykkösten MM-sarjan toinen harjoituskierros jäi kokonaan väliin Alfa Romeon tallissa ajavalta Valtteri Bottakselta. Bottas jätti ensimmäisen harjoitusjakson kesken, kun tämän auto ajautui luisuun ja törmäsi perä edellä ratavalliin.

Toisen harjoituskierroksen nopein oli Mercedeksen nuori brittikuski George Russell, joka hurautti parhaan kierroksensa ajassa minuutti ja 29,938 sekuntia. Russellin toinen harjoituskierros sujui 0,106 sekuntia nopeammin kuin kuluvan kauden kärkipaikkaa hallussaan pitävä Ferrarin Charles Leclerc. Leclerc puolestaan oli Russellia nopeampi ensimmäisellä harjoituskierroksella.

Toisen harjoituskierroksen kolmanneksi kaasutti Red Bullin Sergio Perez ja sijalle neljä ylsi Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestarikuski Lewis Hamilton.

Hamilton sai myöhäisen poikkeusluvan osallistua kisaan huolimatta nenäkorustaan, saavuttuaan ensin mediatilaisuuteen nenäkorun lisäksi yllään kolme kelloa, rannekoru, korva- ja kaulakorut.

– En saanut enempää koruja päälleni, Hamilton vitsaili uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kansainvälisen autoliiton FIAn valvomattomat säännöt rajoittavat kuljettajien vapautta käyttää kisoissa koruja ja sormuksia.

Miamin gp ensimmäinen laatuaan

Alpinen Fernando Alonso ylsi toisella harjoituskierroksella sijalle viisi, jättäen taakseen McLarenin Lando Norrisin ja Alpha Taurin Pierre Gaslyn.

Päivän ensimmäinen harjoituskierros ajettiin Miamissa kuumassa ja kuivassa säässä, mutta uuden Miamin kansainvälisen autodromin ajorata viileni 44 asteeseen toiselle kierrokselle.

Bottaksen ensimmäisen harjoituskierroksen törmäystä seurasi Ferrarin toisen kuskin Carlos Sainzin kolarointi toisella kierroksella. Sainz ei vahingoittunut törmäyksessä.

Samoin Max Verstappenilla oli ongelmia ajoradalla. Red Bull -kuskin autoon oli asennettu uusi vaihdelaatikko. Ohjaamiskykyään valitellut Verstappen liki törmäsi Aston Martinin tallissa ajavaan Lance Strolliin. Palattuaan radalle Verstappenin auton takajarrut ylikuumenivat syttyen tuleen.

Kolmannet vapaat harjoitukset alkavat tänään iltakahdeksalta Suomen aikaa. Aika-ajot puolestaan käynnistyvät iltayhdeltätoista Suomen aikaa.

Formula ykkösten MM-sarjan Yhdysvaltain gp järjestään Miamissa tulevana sunnuntaina ensimmäistä kertaa.

----

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.