Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niki Mäenpään seuralle kitkerä tappio – putoaminen sinetöitymässä

Jalkapallon Italian pääsarjan Serie A:n viimeistä sijaa pitävä Venezia kärsi torstaina tappion, jonka myötä sarjassa säilyminen on todella vaikeaa. Putoamiskamppailussa myös oleva Salernitana ohitti Venezian maalivahti Niki Mäenpään kahdesti ja nousi 2–1-voitolla putoamisviivan yläpuolelle.

Venezialle tappio oli jo kymmenes peräkkäinen, ja sillä on seitsemän pistettä eroa viimeiseen säilyjään eli Salernitanaan. Pelejä on kummallakin jäljellä kolme.

Salernitana oli sarjajumbona suuren osan kautta, mutta viime aikoina se on herännyt taistelemaan paikasta auringossa. Viidestä viime pelistään se ei ole hävinnyt yhtäkään, ja voittoja peleistä on neljä. Mikäli joukkue pysyy sarjassa, kyseessä olisi valmentaja Davide Nicolan uran toinen ihmenousu: Nicola pelasti Crotonen sarjapaikan viisi vuotta sitten loppukauden hurmoksella.

Nicola julisti Crotonessa tuolloin, että mikäli seura säilyy, hän pyöräilee Italian läpi etelän Crotonesta pohjoisen Torinoon, kotikaupunkiinsa. Nicola piti sanansa ja polki 1 300 kilometrin matkan. Ja nyt mies lupaa, että mikäli Salernitana säilyttää sarjapaikkansa, hän kävelee Roomaan tapaamaan paavia.