Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Novak Djokovicin kriisi syvenee: yhteistyö pitkäaikaisen valmentajan kanssa päättyi

Serbian tennistähti Novak Djokovicin vaikeat ajat jatkuvat, kun yli 15 vuotta jatkunut yhteistyö slovakialaisen valmentaja Marian Vajdan kanssa päättyi. Vajda aloitti teini-ikäisen Djokovicin valmentamisen 2006, piti välillä vuoden taukoa ja jatkoi jälleen 2017.

– Marian on ollut rinnallani urani tärkeimpien ja ikimuistoisimpien hetkien aikana, 34-vuotiaaksi yhteistyön aikana varttunut Djokovic kertoi verkkosivuillaan.

Vajda, 56, valmensi Djokovicia ATP-kiertueella viimeksi marraskuussa Torinossa. Nyt kerrottiin virallisen yhteistyön päättyneen jo tuohon turnaukseen, mutta syytä yhteistyön päättymiselle ei kerrottu.

– Novakin kanssa ollessani minulla on ollut onni saada nähdä hänen kehittyvän sellaiseksi pelaajaksi, joka hän on nyt. Katson yhteistä aikaamme suurella ylpeydellä, Vajda sanoi.

Jatkossa kroatialainen Goran Ivanisevic valmentaa Djokovicia. Hän on ollut mukana valmennustiimissä vuodesta 2019.

Djokovic on voittanut 20 grand slam -turnausta, mutta alkuvuosi on ollut serbialaiselle vaikea. Hän ei saanut tammikuussa osallistua Australian avoimeen mestaruusturnaukseen, koska ei ole suostunut ottamaan koronavirusrokotuksia.

ATP-pisteiden keräämisen vaikeuduttua hän menetti maanantaina maailmanlistan ykköspaikkansa venäläiselle Daniil Medvedeville.