Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESPN: Koronan kurittama koripalloliiga NBA lyhentää pelaajien karanteeneja

Yhdysvalloissa koripalloliiga NBA lyhentää koronavirukselle altistuneiden tai tartunnan saaneiden mutta oireettomien rokotettujen pelaajien, valmentajien, henkilökunnan ja tuomareiden karanteeneja, kertoo ESPN näkemänsä joukkueille jaetun muistion perusteella.

Oireettomat voivat lopettaa karanteenin kuuden päivän jälkeen, jos he eivät koronatestin mukaan enää ole tartuttavia. Aiemmin kesto oli kymmenen päivää.

Karanteenilta voi myös välttyä antamalla kaksi negatiivista testitulosta, joiden välillä on ainakin 24 tuntia.

Asiasta päättivät liiga ja pelaajayhdistys. Muistio jaettiin samana päivänä kun Yhdysvaltain tautikeskus CDC ilmoitti karanteenisuositustensa lyhenevän oireettomille.

Merkittävä osa NBA:n pelaajista on lähetetty karanteeniin, ja useita pelejä on jouduttu siirtämään pelaajavajeen vuoksi. ESPN:n mukaan sunnuntaina koronaprotokollaan asetettiin 27 pelaajaa, mikä on kauden päiväkohtainen ennätys. Lyhennetyn karanteeniajan uskotaan vaikuttavan välittömästi useiden jo protokollaan asetettujen pelaajien tilanteeseen.