Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ducks katkaisi VaLePan pitkän voittoputken – Loimun Mauri Kurppa juhli kotikonnuillaan Loimaalla

Vantaan Ducks aiheutti lauantaina lentopallon Mestaruusliigan suurimman yllätyksen vähään aikaan kaatamalla kaikki aiemmat kymmenen liigaotteluaan voittaneen VaLePan 3–1.

– Olimme hyökkäyspelissä parempia ja myös syötöllä saimme heidän vastaanottoaan riittävästi irti. Tiedossa oli, että pelaamalla hyvin mikä joukkue tahansa on voitettavissa, Ducksin valmentaja Juho Rajala sanoi.

Aleksander Rastamo teki Ducksille 22 pistettä, kolme pelaajaa teki 12. Yksi heistä oli myös vastaanotossa urakoinut Marko Määttänen. Hän on korvannut hyvin viikko sitten peukalonsa loukanneen Kalle Katteluksen yleispelaajana.

VaLePan aloittanut hakkuri Jerome Cross iski vain kaksi pistettä 14 passista ja Matias Tihumäki korvasi kohtalaisesti. Yleispelaajat Jiri Hänninen 20 ja Sakari Mäkinen 17 pisteellä olivat vieraiden tehokkaimmat.

Savo Volley kasvatti johdon 11 pisteeseen

Liigakärki Savo Volley pelasi kautta aikojen ensimmäisen miesten liigan ottelun Suonenjoella ja voitti joensuulaisen Hurmoksen 3–0.

– Tämä halli valmistui syksyllä ja Puijo Wolleyn naiset pelasivat täällä yhden ottelun. Nykyään Moskovassa pelaava Lauri Kerminen pääsee pelaamaan hyvässä hallissa sitten kun palaa joskus kotiseudulleen, Savon valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

Andrus Raadik teki neljännen peräkkäisen voiton ottaneelle ja sarjajohtonsa 11 pisteeseen kasvattaneelle kotijoukkueelle 17 pistettä. Ettasta siirtynyt Michael Michelau sai kokoon 16 pistettä debyytissään.

– Michelau on monipuolinen pelaaja ja varmasti parantaa tästäkin, kun sopeutuu paremmin joukkueeseen ja Savoon. Ottelu oli vähän outo, odotin paljon kovempaa vastusta. Saimme oman moottorin käyntiin vasta päätöserässä, Tolvanen lisäsi.

Jere Heiskanen oli 15 pisteellä vieraiden tehokkain. Hakkuri Eetu Häyrinen teki enemmän hyökkäysvirheitä kuin pisteitä, ja joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli vaatimaton 35.

Kurppa otti kauden avausvoittonsa

Edellisen kerran 24. lokakuuta täyden ottelun pelannut passari Mauri Kurppa, 28, juhli vain 300 metrin päässä Loimaan asunnostaan, sillä hänen nykyinen seuransa Raision Loimu kaatoi kotijoukkue Hurrikaanin 3–2.

Voitto oli Loimulle kuudes seitsemässä viime ottelussa. Joukkueella oli tutut tehomiehet, Ali Fazli teki 23 ja Kristaps Smits 22 pistettä. Hurrikaanin tehokkain oli Antti Ropponen 22 pisteellä.

– Saimme kahdessa viimeisessä erässä syötöllä hyvin aikaan ja torjunta sekä puolustus toivat makean vierasvoiton. Oli makea voitto kotikaupungissa, Kurppa sanoi.

Kurppa pelasi kolme edellistä kautta ulkomailla ja on pelannut ulkomailla yhteensä neljä kautta. SM-kultaa on tullut uralla Tiikereissä ja VaLePassa.

– Ulkomailla paine onnistua oli erilainen kuin täällä. Kun sitten kesällä Loimu tarjosi sopimusta, niin oli helppo suostua, Kurppa sanoi.