Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Grönholm kirkasti nelossijat rallicrossin MM-pronssiksi

Niclas Grönholm on yltänyt pronssimitalille rallicrossin MM-sarjassa. Mitali on 25-vuotiaan Grönholmin uran ensimmäinen.

Grönholm varmisti mitalinsa kauden päätöskilpailussa Saksassa, jossa hän ajoi Nürburgringillä voittoon. Kilpailua värittivät hankalat sääolot, sillä kuljettajat ajoivat nastattomilla sadekelin renkailla lumisateen liukastamalla radalla.

Grönholm pääsi sunnuntain finaaliin kakkosrivistä. Lähdön kärkikaksikko, ruotsalaiset Johan Kristoffersen ja Kevin Hansen, ajoi jokerilenkille jo toisella kierroksella, ja Grönholm pääsi ajamaan neljä kierrosta lähdön kärkipaikalla.

Kun oli Grönholmin vuoro ajaa jokerilenkille, suomalaiskuljettaja oli karannut jo neljän sekunnin johtoon ja ajoi siitä ylivoimaiseen voittoon.

– Onneksi menivät jokerilenkille heti alussa. Pääsin ajamaan neljä kierrosta puhtaalla tuulilasilla. Ja jos joku olisi tullut eteeni, niin finaalini olisi ollut siinä. Automme tuulilasin pesujärjestelmästä loppui vesi, Grönholm kertasi värikästä finaalia.

Ykköstila oli Grönholmille kauden kolmas ja uran kuudes.

Mestaruus karkasi kolarointiin kauden alussa

MM-sarjan loppupisteissä Grönholm käänsi kausien 2019 ja 2020 nelossijat nyt mitaliksi, mutta kausi jätti jossiteltavaa.

– Tavoitteeni olivat korkeammalla, mutta tarvittava tasaisuus puuttui. Ajauduin alkukaudesta kolaritilanteisiin ja menetin paljon pisteitä. Mestaruusmahdollisuuteni menivät käytännössä jo kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen, Grönholm kertasi tiedotteessaan.

Hän oli toki tyytyväinen mitaliin ja päätöskisan voittoon.

– Onhan MM-pronssikin MM-mitali, ja nyt voitettu sellainen. Kyllä se paremmalta maistuu kuin nelossija. Uskon, että kaikki tiimissämme ovat tulokseen tyytyväisiä, Grönholm kertasi.

Mitali on suomalaisten toinen rallicrossin pääluokassa, sillä Topi Heikkinen ylsi MM-hopealle kaudella 2014.

Tänä vuonna mestariksi ajoi tuttu kuljettaja, neljännen MM-tittelinsä voittanut Johan Kristoffersson. Hopean voitti Ruotsin Timmy Hansen.

Grönholm jää rallicrossin MM-historiaan viimeisen polttomoottoriautoilla ajetun MM-osakilpailun voittajana. Ensi kaudella lajin MM-tasolla kilpaillaan täyssähköautoilla.