Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susijengi sai olympialaisissa neljänneksi yltäneen Slovenian MM-karsintavastukseksi

Suomen miesten koripallomaajoukkue arvottiin tiistaina Sveitsissä pidetyssä MM-karsintalohkoarvonnassa samaan lohkoon Slovenian, Kroatian ja Ruotsin kanssa. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann odottaa kovia karsintaotteluita, mutta pitkäkestoinen karsintajärjestelmä ei saa suomalaisluotsilta varauksetonta hyväksyntää.

– Nyt nähtiin näiden karsintojen ensimmäinen onnenpyörän pyöräytys, ja seuraava on edessä lähempänä ensimmäisiä karsintaotteluita, jolloin nähdään millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat.

Dettmann kritisoi toista vuotta käytössä ollutta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n arvontajärjestelmää, jossa MM-karsinnat kestävät kaikkiaan 1,5 vuotta. Alkulohkossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kerran koti- ja kerran vieraskentällä. Ottelut pelataan kolmen karsintaikkunan aikana, joista ensimmäinen on vuorossa marraskuussa ja viimeinen ensi kesäkuussa.

– 1,5 vuoden aikana meillä on varmuus ainoastaan siitä, että saamme peleistä kolmannekseen parhaat pelaajat mukaan. Lopuissa karsintapeleissä onnenpyörä pyörii sitten uudelleen, ja silloin voimme vain toivoa, että onni potkii meidän eduksi. Lähtötilanne on se, että nyt unohdetaan tämä onnenpyöräarvonta ja otetaan onni omaan käteen.

Tiistaina arvottujen MM-karsintalohkojen kolme parasta joukkuetta etenevät MM-jatkokarsintoihin, jotka alkavat ensi elokuussa ja päättyvät helmikuussa 2023. MM-kisat pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa syyskuussa 2023.

– Tavoitteenamme ei ole MM-jatkokarsinnat vaan pelaaminen MM-kisoissa. Lopputuloksen tavoittelun näkökulmasta jokaisen ottelun arvo on oleellisesti samanarvoinen. Yksikään ottelu ei ole toistaan tärkeämpi tai vähemmän tärkeä, vaan jokaisella on lopputulosta ajatellen yhtä iso merkitys.

Euroopasta MM-lopputurnauspaikan saa 12 joukkuetta. Suomi on pelannut MM-kisoissa vuonna 2014, jolloin Susijengi sai villin kortin lopputurnaukseen.