Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä neljäntenä päätöspäivään Belgiassa – tallitoverin pitämä kolmossija 3,3 sekunnin päässä

Historian ensimmäinen Belgian MM-ralli on edennyt alusta saakka Hyundain komennossa. Kotikisassaan ajava Thierry Neuville lähtee sunnuntain neljälle erikoiskokeelle 10,1 sekunnin johtoasemassa ennen tallikaveri Craig Breenia.

Kolmannesta sijasta käydään tiukkaa taistelua Toyotan kolmikon kesken. Elfyn Evans on kiinni viimeisessä palkintosijassa niukalla 3,3 sekunnin erolla ennen Kalle Rovanperää. Sebastien Ogier on viidentenä vain sekunnin nuorta suomalaista perässä.

– En luovuta helpolla. Sunnuntaina on hankala päivä, vaikka kilometrejä on vähän. Siellä on erilaisia pätkiä kuin tänään lauantaina. Peli muuttuu aika paljon. Tiukka kamppailu on luvassa, Rovanperä sanoi.

– On aina mukavaa, kun on kunnon taistelua. Tällä tavalla on paljon hienompaa ajaa kuin jos köröttelisi pelkkää humppaa.

Rovanperä jätti lauantaina viimeiset riskit ottamatta.

– Ne olivat aika selkeitä paikkoja, missä tuli takkiin. Siellä oli sellaisia likaisia kohtia ja leikkauksia, joissa olisi pitänyt ottaa enemmän riskejä. En halunnut sitä tehdä, ja siksi viimeiset sekunnit jäivät puristamatta, Rovanperä ruoti.

Latvala: Nyt minimoidaan tappiot

Hyundain kuljettajat ovat karanneet Jari-Matti Latvalan johtamalta Toyotalta yli puolen minuutin päähän. Kilpailijatiimin kaksoisvoitto on enää reilun 40 ek-kilometrin päässä.

Sunnuntain pätkät ajetaan 300 kilometrin siirtymän päässä Span legendaarisen moottoriradan ympäristössä.

– Meidän pitää miettiä mahdollisimman pientä tappiota tästä kisasta tiimille, koska ajamalla ei voida kahta ensimmäistä sijaa saavuttaa. Olisi tärkeää saada hyvät pisteet (rallin päättävältä) Power Stage -pätkältä, Latvala summasi.

– Uskon, että meillä on siellä paremmat mahdollisuudet Hyundain kokeneita kavereita vastaan verrattuna näihin tämän alueen pätkiin. Siellä tilanne tasoittuu varmasti, koska erikoiskokeet ovat kaikille uusia.

Jari Huttunen on kahden ajopäivän jälkeen WRC2-luokassa toisena. Sami Pajari on niin ikään toisella tilalla JWRC-luokassa.