Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallon naisten EM-kisoihin myydään lippuja ennätysvauhtia, vaikka lohkojakaan ei vielä tiedetä – "Tämä on ennenkuulumatonta eurooppalaisessa naisten urheilussa"

Ensi kesän jalkapallon naisten EM-kisoihin on myyty 140 000 lippua jo ennen lopputurnauksen lohkoarvontaa, kertoo Euroopan jalkapalloliitto Uefa. Naisten EM-kisojen lipunmyynti avattiin heinäkuussa miesten EM-lopputurnauksen päätyttyä. Ennakkoon myytyjen lippujen määrä on Uefan mukaan uusi ennätys.

– Olemme todella innoissamme siitä, millaisen vastaanoton naisten EM-kisojen ennakkomyynti on saanut. Kiinnostus osoittaa, että eurooppalaisella naisten jalkapalloilulla on kansainvälistä merkitystä. Tämä on ennenkuulumatonta eurooppalaisessa naisten urheilussa, ja tämä on vasta alkua, Uefassa naisten jalkapallosta vastaava Nadine Kessler sanoo turnauksen verkkosivuilla .

Miesten finaalin arvo on 15-kertainen

Suomi on mukana ensi kesänä Englannissa pelattavassa EM-lopputurnauksessa. Turnauksen lohkoarvonta suoritetaan 28. lokakuuta. Uefa tavoittelee turnauksesta historian suurinta naisten kilpaurheilutapahtumaa Euroopassa. Kaikkiaan lippuja pyritään myymään 700 000.

Turnauksen loppuottelu pelataan samalla Wembleyn stadionilla Lontoossa kuin miesten EM-finaali tänä kesänä. Parhaat eli ykköskategorian paikat naisten EM-finaaliin kustantavat 50 puntaa (noin 60 euroa), kun miesten EM-finaalin parhaiden paikkojen hinta oli 945 euroa.

Jälleenmyynnissä miesten EM-finaalilippujen arvo kohosi tuhansiin euroihin, kun isäntäjoukkue Englanti saavutti finaalipaikan. Naisten EM-kisojen lohkopelejä voi päästä seuraamaan jo kymmenellä punnalla (noin 12 euroa).

Helmarit Olympiastadionin sijaan Turkuun

Ennen EM-kisoja Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloittaa karsinnat vuoden 2023 MM-kisoihin. Karsinta-avauksessaan Suomi kohtaa 21. syyskuuta kotiottelussa Slovakian. Hieman yllättäen Uefan verkkosivuilla ottelun pelipaikaksi on merkitty Turku.

Naisten jalkapallomaajoukkue ei ole pelannut vielä kertaakaan uusitulla Helsingin olympiastadionilla, joka palasi heti avaamisensa jälkeen miesten maajoukkueen kotikentäksi.