Susijengi taipui Tanskan käsittelyssä

Suomen miesten koripallomaajoukkue hävisi Tanskalle lukemin 68–72. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen miesten koripallomaajoukkue isännöi tiistai-iltana Tanskaa uuden Urhea-hallin parketilla Helsingissä, mutta vierasjoukkue oli pelialustan herra. Juutit voittivat 72–68, vaikka Suomi viritteli välillä kelpo kiriä. Susijengin tehokkaimmat olivat Elias Valtonen (21 pistettä), Mikael Jantunen (13) ja Edon Maxhuni (12). Jantunen kahmi lisäksi kymmenen levypalloa ja johti Suomen taistelua molempien korien alla.

Maxhuni nosti Suomen kahden pisteen päähän päätösneljänneksellä, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Suomi oli vahva myös ensimmäisen ja kolmannen neljänneksen alussa. Susijengi johti alussa 7–3, mutta Tanska käänsi lukemat 17–14:ään ensimmäisen kymmenminuuttisen loppuun mennessä. Kolmannella neljänneksellä Suomi alkoi saksia Tanskan taukojohtoa.

– Olisihan se ollut erinäköistä, jos emme olisi antaneet Tanskalle 18 pisteen kaulaa avauspuoliskolla. Ekan puoliskon peli oli niin kamalaa, eli siihen oli pakko antaa jonkinlainen vastaus, Valtonen viittasi Koripalloliiton tiedotteessa kolmannen neljänneksen alun 9–0-kiskaisuun.

"Meni aikamoiseksi puskemiseksi"

Maailmanlistalla Suomen takana oleva Tanska keksi keinot uusiin karkumatkoihin pisterohmu Daniel Mortensenin (17) johdolla.

– Meillä oli ihan hyvä flow päällä ja yritimme kammeta takaisin, mutta eroa oli kuitenkin sen verran, että se jäi tällä kertaa haaveeksi. Viimeisillä minuuteilla yhteispelimme meni aikamoiseksi puskemiseksi, Valtonen harmitteli.

Suomi paransi heittotarkkuuttaan ottelun jälkimmäisellä puoliskolla ja upotti pelitilanneheittonsa lopulta 35 prosentin varmuudella. Tanska oli kolme prosenttiyksikköä tarkempi, mutta vapaaheittoviivalla ero oli rankempi. Suomi upotti vapaaheittonsa 55-prosenttisesti, kun Tanskan lukema oli 73.

– Tanska pelaa kovaa, fyysistä, sumputtavaa koripalloa. Heitä vastaan pelatessaan heittojen pitää upota paremmin ja täytyy pitää pää kylmänä, Valtonen sanoi.

Joukkueet kohtaavat uudestaan keskiviikkona. Alun perin myös Viron piti osallistua maaottelutapahtumaan, mutta Viron vetäytyminen typisti turnauksen Suomen ja Tanskan kohtaamisiksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka