Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mattsson lähtee nauttimaan finaaliin: "Totta kai kaikki on mahdollista"

Uimari Matti Mattsson tavoittelee ensimmäistä olympiamitaliaan, kun hän ponnistaa 200 metrin rintauintiin Tokiossa. Matkan loppukilpailu uidaan varhain Suomen aikaa, kello 4.44. Kevään EM-kisoissa Mattsson oli matkan nelonen.

Eilisessä välierässä Mattsson kiristi rytmiä vasta kolmannen allasvälin aikana ja tuli maaliin tasapainoisen suorituksen jälkeen Suomen ennätysajassa 2.08,22. Kevään EM-kisoissa uitu ennätys kohentui neljä sekunnin sadasosaa.

– Voittoajasta en osaa yhtään sanoa, sillä olympiafinaalissa voi tapahtua mitä vaan, Mattsson totesi välierän jälkeen.

– Ei kannata liikaa etukäteen miettiä, lähden uimaan omaa uintia ja nauttimaan siitä. Mutta totta kai kaikki on mahdollista, vuoden 2013 MM-pronssimitalisti arvioi.

Suomalaisten edellisestä uinnin olympiamitalista on kulunut 25 vuotta. Jani Sievinen ui 200 metrin sekauinnin olympiahopeaa vuonna 1996 Yhdysvaltain Atlantassa.

Golf starttaa ani varhain

Yhdeksän suomalaisurheilijan kisapäivän avaavat kuitenkin golffarit, sillä miesten kisa alkaa jo kello 1.30. Avauskierrokselle Sami Välimäki starttaa kello 1.41 ja Kalle Samooja kello 3.36.

Golf palasi Riossa viisi vuotta sitten olympialajiksi, mutta Brasiliasta osa huipuista jäi pois zikaviruksen pelossa. Nyt harmina on korona, ja tartunnat estivät kisamatkan maailmanlistan espanjalaiselta ykköseltä Jon Rahmilta ja kovalyöntiseltä amerikkalaiselta Bryson DeChambeaulta.

– Aina toivoisi, että parhaat miehet olisivat viivalla, mutta aika lähelle päästiin. Toki golfin olympiasysteemi on sellainen, ettei paikalla ole lajin 60:tä parasta. Jos olisi, lista olisi erinäköinen, Samooja kertoi tiistain harjoituskierroksen lomassa.

Suomalaiset ovat ilmoittaneet tavoitteekseen mitalin. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Olympiavoittaja tiukassa paikassa

Ampumaurheilussa olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela jatkaa trapia kello 3. Hän on avauspäivän jälkeen 14. sijalla ja kaipaa loppukiriä yltääkseen kello 8.30 alkavaan finaaliin. Siihen pääsee kuusi parasta.

Purjehduksessa Enoshimassa vesille lähtevät kaikki kisajoukkueen suomalaiset. Tuuli Petäjä-Sirénin pääsy RS:X-luokan mitalilähtöön ratkeaa, Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen jatkavat Laserien kisoja, ja Nacra 17 -luokassa Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat toista kisapäivää. Purjehdus alkaa kello 6.05.