Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lari Pesonen jännitti enemmän Eetu Kallioisen finaalia kuin omaa kisaansa

Tokiossa olympiauransa avannut Lari Pesonen seurasi miesten skeetin finaalia rennosti suomalaismedian kanssa samassa kisakatsomossa. Riihimäellä nykyään asuva Pesonen ei saanut päivälle toivomaansa huipennusta, sillä kisakylän kämppäkaveri Eetu Kallioinen jäi niukasti mitalisijojen ulkopuolelle.

Olympiamaapaikan jo maaliskuussa 2019 hankkineen Pesosen oma olympiadebyytti meni penkin alle. Hän tähtäsi miesten skeetissä 28:nneksi tuloksella 114.

Pesonen menetti mahdollisuuksiaan finaaliin jo sunnuntaina, kun avauspäivä tuotti tuloksen 71/75. Maanantaina hän jatkoi ensin 24 kiekon sarjalla, mutta päätti kilpailun vaatimattomaan 19 kiekon sarjaan.

– Eka sarja oli ihan ok. Toinen nyt oli mikä oli. Siihen oli vähän vaikea latautua millään tasolla, kun tiesi ettei tule finaalin pääsemään enää. Lähti kierros ihan väärille raiteille, eikä kelkka enää kääntynyt, Pesonen kertoi.

Hän kuitenkin arvioi, että tulostaso oli suunnilleen sitä, mitä hän on tänä vuonna ampunut.

– Kokonaisuutena kaksi kierrosta oli hyvää ja kaksi sellaista kohtalaista. Olisi toki ne kakskolmoset voinut ampua paremmin. Henkisesti oli oikeastaan helpompaa kuin ajattelin. Ajattelin etukäteen, että jännittäisi paljon enemmän kisaaminen näin isoissa karkeloissa, mutta enemmän jännitti Eetun finaalia katsoessa.

– Pitää treenata enemmän ja paremmin, jos se sitten ensi kerralla onnistuisi.

Artikkelia muutettu 27.7.2021 klo 10.22. Korjattu otsikon oikeinkirjoitusasu.