Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä on tukevasti kiinni ensimmäisessä MM-rallivoitossaan – eroa Virossa kisan kakkoseen yli 50 sekuntia

Toyotan Kalle Rovanperä on erittäin lähellä uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa. Rovanperä johtaa Viron MM-rallia ennen sunnuntain kuutta erikoiskoetta yli 50 sekunnin turvin ennen Hyundai-kuski Craig Breenia.

Kaksikko lähti lauantain pätkille lähes tasa-asemista, mutta Rovanperä nykäisi tarvittavan eron jo aamun erikoiskokeilla.

– Valmistuimme hyvin aamun ensimmäiseen pätkään, joka oli kaikille uusi. Oli tiedossa, että se on yksi rallin ratkaisupätkistä. Se oli tosi haastava, teknistä tietä ja kaikilla uudet nuotit, Rovanperä selvitti.

– Eilen erot olivat vielä pieniä, mutta tänään saimme tehtyä sitä lisää. Ei ollut helppo päivä, mutta huomenna vähän helpottaa, Rovanperä vertaili perjantaita ja lauantaita.

Vaikka ero ennen sunnuntain päätöspäivää on tuntuva, ei hän aio liikaa nostaa jalkaa kaasupolkimelta.

– Se on aina paras, kun ajaa omalla rytmillä. Ei voi liikaa hölläillä. Sitten tulee heti paljon tappiota, kun täällä kuitenkin ajetaan niin paljon kaasu pohjassa.

Voitto olisi historiallinen MM-sarjassa

Edellisen kerran suomalainen juhli MM-sarjassa osakilpailuvoittoa Australiassa marraskuussa 2018. Tuolloin ykköstilan pokkasi Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Jos Rovanperä voittaa, hänestä tulee MM-sarjan historian nuorin osakilpailuvoittaja. Nykyinen ennätys on juuri Latvalan nimissä.

– Ei se haittaisi minua yhtään. Olisi vaan hyvä, että ennätys pysyisi Suomessa. Aiemmin se oli "Henkalla" (Henri Toivonen) ja sitten minulla, Latvala naureskeli.

M-Sport Fordin Teemu Sunisen viikonloppu on ollut tuskainen. Suninen on rallissa kuudentena.

– Ihan varmistellen tulimme pätkät läpi. Tänään yritimme vain pitää auton kunnossa. Eihän se sellaista rallia ole, mitä pitäisi. Noin ajamalla saa varmasti tällä kalustolla parhaan tuloksen, Suninen kertoi.

Sami Pajari on kiinni MM-sarjan juniorien luokkavoitossa. Ennen sunnuntaita Pajarin johto on reilut puoli minuuttia ennen slovakialaista Martin Kocia. Mikko Heikkilä kaasuttelee WRC3-luokassa kolmannella sijalla.