Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Rovanperä rauhoittelee voittopuheita – "Ehjä kisa on ykkösjuttu"

Suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä starttaa viikonvaihteessa ajettavaan Viron MM-ralliin hankalista lähtökohdista. Alla on keskeytys neljässä perättäisessä rallissa.

Nuorella Rovanperällä on uransa alkuvuosilta vankka kokemus baltialaisista sorateistä, ja myös lähtöpaikka suosii suomalaista viikonloppuna. Kaiken loksahtaessa paikoilleen Rovanperä taistelee varmasti voitosta, mutta jyväskyläläinen lähtee itse kisaan maltillisin mielin.

– Neljän hankalamman kisan jälkeen olisi tärkeintä saada hyvä tulos tehtyä. Toki yritämme olla heti kovassa iskussa. Ehjä kisa ja hyvä tulos ovat se ykkösjuttu, Rovanperä sanoo.

– Kärkikahinoihin sitä aina mielii. Tämä on nopea kisa, joten yhtään ei voi antaa ylimääräistä siimaa alussa. Eroja on myöhemmin vaikea ajaa kiinni.

Viime vuonna Toyota lähti Viroon ennakkosuosikkina, mutta Hyundai nappasi kaksoisvoiton. Rovanperä ja muu Toyotan miehistö ovat keskittyneet tällä kertaa erityisesti hitaampiin osuuksiin, joilla viime syyskuussa tuli takkiin.

– Auto tuntui hyvältä testeissä. Alustavat testit ajoimme Virossa jo aiemmin ja Suomessa testasimme myös. Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta itse kisassa selviää sitten lopullinen totuus, että miten automme toimii näissä olosuhteissa, Rovanperä summaa.

– Parissa edellisessä kisassa vauhti on jo ollut hyvää. Koetetaan nytkin ajaa vain omaa ajoa. Tuskin ainakaan ajofiilistä tarvitsee etsiä. Nopeissa kisoissa olen aiemmin ollut aika vahva.

Suninen ajaa WRC-kalustolla

Rovanperän lisäksi kisan suurin ennakkosuosikki on Hyundain Ott Tänak, joka ajaa kotiteillään. Teemu Suninen ajaa kauden kolmannen MM-rallinsa Virossa WRC-kalustolla.

– Toivon, että saan hyvän lähtöpaikkani hyödynnettyä. Viime vuonna olin vähän hakoteillä vauhdin kanssa, mutta nyt saimme testata. Toivottavasti siitä oli apua. En ole huolissani, etteikö vauhti taas löytyisi WRC-autonkin ratissa, Suninen kommentoi.

Pienemmissä luokissa suomalaisia ajaa yhteensä kuusi. Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla Tarton kaupunkipätkällä. Kisa päättyy sunnuntaina.