Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odd Herakles toistamiseen Nordic King

PowerParkin kaksipäiväiset juhannusravit huipentuivat kylmäveristen Nordic King -lähtöön, jossa norjalaisvieras Odd Herakles kukisti yleisön villin kannustuksen keskellä suomalaisten suuren toivon H.V. Tuurin parin sentin erolla.

Molemmille hevosille merkittiin sama aika 19,4a, mutta suuret setelit (50 000€) menivät Odd Heraklesille ja H.V.Tuuri joutui tyytymään 20 000 euron kakkospalkintoon.

– Lähtörata 12 ei välttämättä ollut nyt niin huono, kun edestä oli kaksi hevosta pois. Niinpä oli aika helppo päästä johtavan rinnalle. Maalissa oli H.V. Tuurin kanssa niin tiukkaa, ettemme tienneet, kumpiko meistä oli edellä, ohjastaja Mats E Djuse totesi.

Parvelan Retu juoksi 3100 metrin volttilähdön uuden Suomen ennätyksen 24,9, kun Hannu Torvisen ohjastama ja Petri Laineen valmentama ori kiri hyvän selkäjuoksun jälkeen voittoon ennen Joriinia.

– Olihan se aika komea esitys, kun ensimmäistä kertaa ajettiin 3 000 metriä ja heti tulee Suomen ennätys. En minä ennakkoon oikein osannut epäillä, etteikö hevonen suorittaisi tätä pitkää matkaa, kun talvella on lenkkejä tehty jonkin verran, Petri Laine sanaili.

Lämminveristen puolella Hannu Korven ajama Grainfield Aiden piti parhainta vauhtia mailin pikapyrähdyksessä, kun 7-vuotias ruuna paineli matkan aikaan 11,2.

– Pääsimme hyvään selkään alussa ja jo loppukurvissa alkoi tuntua, että aika lähellä voittoa ollaan, Korpi tuumi.

Juhannuslauantain T75-kierros oli yllätyksellinen ja se palautti oikein veikanneille reilut 45 000 euroa. Rivin suurin yllättäjä oli Aleksi Kytölän valmentama ja Jukka Torvisen ajama 60-kertoiminen La Cerise, joka kukisti tammalähdössä kanssasisarensa. Pienempiä yllätyksiä myös olivat Hissun Feeniksin ja Quick Validin ykköstilat. Yllätyksestä ei voitu puhua sen sijaan Santtu Raitalan voitettua avauskohde Antti Ojanperän valmentamalla Main Stagella.