Kroatia ja Skotlanti tavoittelevat jatkopaikkaa D-lohkossa – Skotlannin pelaajan koronatartunta johti kahden englantilaisen karanteeniin

Jalkapallon miesten EM-kisojen D-lohkon jatkoonpääsijät selviävät tiistaina. Kroatian ja Skotlannin välisessä kamppailussa lähtöasetelmat ovat mielenkiintoiset. Kroatia on tällä hetkellä lohkokolmosena paremman maalieronsa turvin, mutta kumpikin joukkue tarvitsee voiton ottelusta pitääkseen haaveet turnauksen jatkumisesta elossa.

– Skotlanti osoitti Englantia vastaan pelatussa ottelussa (0-0) hyvää taistelutahtoa ja tiistain peliin he tulevat varmasti jälleen samanlaisella ilmeellä, ennakoi Kroatian valmentaja Zlatko Dalic Euroopan jalkapalloliitto Uefan verkkosivuilla .

– Kroatia on hyvä joukkue, joka liikuttaa palloa hyvin. Heidän keskikentältä löytyy kaksi maailmanluokan pelaajaa (Mateo Kovacic, Luka Modric), joiden kanssa meidän pitää olla erityisen tarkkana. Hyvällä suorituksella meillä on mahdollisuus voittoon, Skotlannin valmentaja Steve Clarke puolestaan sanoi.

Skotlanti sai maanantaina ikäviä uutisia pelaajarintamalta, kun Billy Gilmour antoi positiivisen koronavirustestituloksen. Chelsean keskikenttäpelaaja joutuu tämän seurauksena eristykseen kymmeneksi päiväksi ja on näin ollen sivussa tärkeästä Kroatia-ottelusta.

Kroatian luotsi hämmästelee EM-kisojen koronasäädöksiä

Kroatiaa luotsaava Zlatko Dalic uskoo joukkueensa kärsineen epäoikeudenmukaisuutta EM-lopputurnauksen koronasäädöksiin liittyen.

Maanantaina uutisoitiin Billy Gilmourin positiivisesta koronavirustuloksesta, mistä johtuen Gilmour joutuu eristyksiin muusta joukkueesta kymmeneksi päiväksi. Eristys ei koske muita Skotlannin joukkueessa.

Kroatia oli alun perin suunnitellut majoittuvansa Skotlannin itärannikolla sijaitsevaan St Andrewsin kaupunkiin, jossa joukkueen oli määrä viettää aikaansa Glasgowissa pelattavien Tshekki- ja Skotlanti-otteluiden ajan. Skotlannin hallituksen koronasäädöksistä johtuen Kroatia kuitenkin joutui viime hetkellä muuttamaan suunnitelmaansa, sillä positiivinen testitulos olisi pahimmillaan tarkoittanut useamman pelaajan joutumista eristykseen.

Skotlannin maajoukkueeseen ei kuitenkaan ole sovellettu samoja säädöksiä, koska Gilmourin positiivinen testitulos havaittiin joukkueen Middlesbrough'n harjoitusleirillä Pohjois-Englannissa, jossa koronaprotokollat ​​ovat erilaiset.

– Meille kerrottiin, että jos joukkueessa on yksikin positiivinen testitulos, niin silloin olemme kaikki eristyksissä, totesi turhautunut Dalic maanantain lehdistötilaisuudessa.

Dalic totesi myös, että hänen pelaajiinsa on kohdistunut painetta pelin pelaamiseen liittyen, vaikka vastustajajoukkueessa onkin juuri ilmennyt positiivinen koronatartunta.

– Me emme halua tämän taudin lisääntyvän. Olemme huolissamme, mutta valitettavasti meillä on ottelu pelattavana.

Chilwell ja Mount sivuun Englannin ryhmästä varotoimenpiteenä

Englanti koki maanantaina kovia menetyksiä tulevan Tshekki-ottelun alla, kun Ben Chilwell ja Mason Mount eristettiin muusta joukkueesta varotoimenpiteenä. Chelsea-kaksikko siirrettiin erilleen Englannin kisamiehistöstä, kun he olivat olleet tekemisissä aiemmin maanantaina positiivisen koronavirustuloksen saaneen Skotlannin Billy Gilmourin kanssa.

– Chilwell ja Mount eristäytyivät muista varotoimenpiteenä. Heidät pidetään poissa muusta joukkueesta, kunnes saamme lisätietoja asiasta, tiedotti Englannin jalkapalloliitto.

Englannin jalkapalloliitto keskustelee seuraavaksi terveysviranomaisten kanssa siitä, voivatko Mount ja Chilwell mahdollisesti olla joukkueensa mukana tiistain D-lohkon päätöskamppailussa Tshekkiä vastaan.

"Harry on tärkein pelaajamme"

D-lohkon toisessa kamppailussa vastakkain ovat Tshekki ja Englanti, jotka ovat molemmat tällä hetkellä lohkon kärjessä neljällä pisteellä. Tasapelillä kumpikin joukkue olisi varmasti jatkossa.

– Englanti ei ole kahdessa ensimmäisessä ottelussaan luonut kovin paljon tilanteita, mutta joukkueena he ovat aina vaikea vastus, mainitsee kolme maalia turnauksessa tähän mennessä iskenyt Tshekin hyökkääjä Patrik Schick Uefan verkkosivuilla .

Englanti on kahdessa EM-ottelussaan onnistunut maalinteossa ainoastaan kertaalleen, mikä on herättänyt kysymyksiä joukkueen hyökkääjien suhteen. Tottenhamin kärkipelaaja Harry Kane ei toistaiseksi ole osunut maalipuiden väliin, mutta tästä huolimatta englantilaisvalmennukselta löytyy luottoa 23 valioliigaosumaa päättyneellä kaudella iskeneelle hyökkääjälle.

– Harry on tärkein pelaajamme, joka osaa maalinteon lisäksi myös rakentaa peliä. Hänen tärkeytensä joukkueelle näkyy jo pelkästään niissä maalimäärissä, joita hän on aiemmin maajoukkuepaidassa viimeistellyt, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate korostaa.

Maguire valmis peliminuutteihin Englannin EM-puolustuksessa

Englantilaispuolustaja Harry Maguire sanoo olevansa pelikunnossa miesten jalkapallon EM-kisojen D-lohkon tiistain päätöskamppailussa Tshekkiä vastaan, jossa panoksena on lohkovoitto. Manchester Unitedia seuratasolla edustava puolustaja ei ole pelannut Englannin kahdessa ensimmäisessä EM-ottelussa, joskin nilkkavammasta toipunut Maguire oli joukkueensa vaihtopenkillä perjantain Skotlanti-ottelussa.

– Mitä enemmän harjoituksia saan alle, sitä enemmän pelejä pystyn pelaamaan. Uskon, että loukkaantumisen jälkeen kaikessa on kyse itseluottamuksen kasvattamisesta. Nyt olen käytettävissä ja valmis pelaamaan, sanoi Maguire Englannin jalkapallomaajoukkueen Twitter-tilillä .

D-lohkossa tasapisteissä oleville Englannille ja Tshekille molemmille riittäisi tiistain kohtaamisesta tasapeli, jotta kumpainenkin joukkue selviytyisi alkulohkosta jatkoon.

– Edessä on iso ottelu, jota odotamme innolla ja jonka haluamme voittaa, Maguire totesi.

Molemmat D-lohkon päätöskamppailut alkavat tiistaina kello 22.

Saksalaistrion pelikunto EM-ottelussa Unkaria vastaan vielä arvoitus

EM-kisoissa pelaava Saksa kärsii loukkaantumisista, kun Mats Hummelsin, Thomas Müllerin ja Ilkay Gündoganin pelikunto keskiviikkoisessa F-lohkon päätöskamppailussa Unkaria vastaan on vielä kysymysmerkki.

Maanantain joukkueharjoitukset väliin jättäneet Hummels ja Müller kärsivät polvivammasta, mutta Gündogan sen sijaan pohjelihasvammasta. Kaikki kolme pelaajaa olivat mukana Saksan turnauksen kahdessa ensimmäisessä EM-ottelussa. Kolmikon ohella toistaiseksi ilman peliaikaa turnauksessa jäänyt Lukas Klostermann oli myös sivussa maanantain harjoituksista takareisivamman vuoksi.

Saksalaislehti Bildin mukaan Müller on sivussa Unkari-ottelusta, mutta Saksan jalkapalloliiton edustaja kuitenkin kumosi väitteen liian aikaisena ennusteena. Jos Müller joutuu jättämään ottelun välistä, ottanee hänen paikkansa tällöin hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin siirtyvä Leon Goretzka.

– Jos jotain voi päätellä siitä miten hän (Müller) liikkui hotellin uima-altaalla, niin silloin hänen pelaamisensa keskiviikkona ei mielestäni ole poissuljettua. Toivon tietenkin, että Thomas pystyy pelaamaan, sanoi Goretzka.

Saksa tarvitsee Unkari-ottelusta voiton varmistaakseen jatkopaikan. Tasapelikin riittäisi Joachim Löwin luotsaamalle miehistölle, jos Ranska ei häviä niin ikään keskiviikkona pelattavaa Portugali-ottelua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka