Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa paineiden alla lauantaina – päävalmentaja haluaa tarmokkuutta hyökkäykseen

Saksa jäi jalkapallon EM-lopputurnauksen avauspelissään pisteittä, joten lohkovaiheen toiseen otteluun piisaa paineita. Kisojen "kuolemanlohkoksi" tituleeratussa F-lohkossa vastus ei välttämättä juurikaan helpotu, sillä Portugali seuraa Ranskaa Saksan vastustajana.

Saksa taipui Ranskalle tiistaina Münchenissä 0–1 toppari Mats Hummelsin omalla maalilla. Toisessa päässä kenttää Saksa sai yhtä monta laukausta kohti maalia kuin Hummels omassa päässä.

– Jos pystymme olemaan tarmokkaampia yläkerrassa, me pystymme voittamaan Portugalin, Saksan päävalmentaja Joachim Löw tiivisti reseptin lauantai-iltaan Münchenissä.

Tilastot ovat Saksan puolella, sillä se on voittanut neljä viimeisintä kohtaamistaan Portugalia vastaan. Edellisen kohtaamisen, seitsemän vuoden takaisen MM-turnausottelun jälkeen paljon on kuitenkin muuttunut: Saksa on vajonnut maajoukkuerankingin kärkisijalta sijalle 12. Portugali on puolestaan viidentenä, ja se on EM-lohkokärjessä voitettuaan Cristiano Ronaldon kahden osuman siivittämänä Unkarin 3–0. Voitto lauantaina sinetöisi puolustavan Euroopan mestarin Portugalin pääsyn jatkopeleihin.

Peilin edestä pois - ja takki kiinni

Lohkon toisessa pelissä Ranska kohtaa Unkarin Budapestissa, ja voitto varmistaisi Ranskan jatkopaikan. Ranskan kapteeni Hugo Lloris lupailee, että maailmanmestareilla ei ole takki auki lohkon pisteautomaatiksi arveltua Unkaria vastaan.

– Ei tässä voi liikaa paistatella peilin edessä itseä ihaillen. Oli toki hyvä aloittaa turnaus niin hyvällä joukkuesuorituksella (Saksaa vastaan), ja siitä on syytä rakentaa. Mutta se oli vasta ensimmäinen peli, edessä on vielä hyvin pitkä matka. Vaikka urheilussa itseluottamus on tärkeää, sitä ei saa olla liikaa, Lloris sanaili.

Budapestin Puskas-stadionille odotetaan kuuttakymmentätuhatta lähentelevää yleisömäärää.

– Täyden katsomon tuki on unkarilaisille etu. Heillä on taisteleva, kovasti töitä tekevä ja hyvin organisoitu joukkue, Ranskan valmentaja Didier Deschamps varoitteli.

Lauantaina EM-kentillä pelataan myös F-lohkon Espanja–Puola. Paineita riittää siinäkin, sillä perjantaina Slovakian voittanut Ruotsi on lohkokärjessä neljällä pisteellään ja Slovakia toisena kolmella pisteellä. Ruotsin kanssa maalittomasti kisat avannut Espanja on yhdessä pisteessä, Slovakialle hävinnyt Puola nollilla.