Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Daniel O’Shaughnessy ponnisti kotimaan liigasta avaukseen – "EM-kisat vähän "next level-juttu" junioreiden Premier Cupin finaaliin verrattuna"

EM-futis: Suomen pelaajat ovat kääntäneet katseita Venäjä-kamppailuun dramaattisen Tanska-ottelun jälkeen.

Daniel O’Shaughnessy, 26, on poikkeus miesten EM-lopputurnauksessa, sillä hän on kisojen ainoa Suomen jalkapalloliigan pelaaja. Riihimäen Nappulaseuran kasvatti O’Shaughnessy ei ole pelkästään haistelemassa tunnelmaa, sillä hän pelasi lauantaina koko ottelun Huuhkajien EM-avauksessa Tanskaa vastaan.

Keskuspuolustaja O’Shaughnessy pärjäsi nimekkäitä tanskalaispelaajia vastaan hyvin ottelussa, jota synkisti Tanskan Christian Eriksenin kentälle lyyhistyminen. Suomi voitti Kööpenhaminassa pelatun ja pitkään keskeytyksissä olleen kamppailun 1–0.

– Oli hienoa taistella heitä vastaan. Siinä oli esimerkiksi Valioliigan pelaajia vastassa, joten on se aina upea kokemus, O’Shaughnessy sanoi tiedotustilaisuudessa ja toivoi Eriksenille pikaista paranemista.

Hän kertoi myös, että Huuhkajissakin tapauksen johdosta keskusteluapua on tarjottu sitä tarvitseville.

– Muuten meillä on katse käännetty jo Venäjä-peliin.

Seurajoukkuetasolla HJK:ta edustavalla puolustajalla on myös Irlannin kansalaisuus.

Olen ylpeä koko joukkueen suorituksesta.

– Ymmärsin realiteetin, että pelin taso on paljon kovempi kuin normaalissa liigapelissä. Tuli hieno fiilis ja alkoi hieman jännittää, O’Shaughnessy kuvaili reaktiotaan, kun tieto Tanska-ottelun avauskokoonpanon paikasta tuli.

– Tilannenopeus ja pelin tempo on aika eri luokkaa kuin Veikkausliigassa.

Joona Toivio ja Paulus Arajuuri ovat terveinä ollessaan vakionimet Suomen keskuspuolustajiksi. Kilpailu kolmannen topparin paikasta on tiukkaa, mikäli Huuhkajat pelaa kolmella keskuspuolustajalla. Tanska-ottelussa kentällä oli O’Shaughnessy.

Hän sanoo, ettei osannut odottaa avauksen paikkaa. Huuhkajien ensimmäisen arvokisaturnauksen avauspelin avauskokoonpanoon pääsy tuntui erityisen hienolta.

– Omassa ja koko joukkueen tekemisessä puolustuspelaaminen onnistui. Saimme blokattua paljon vetoja ja estettyä Tanskan pääsyn liian vaarallisilta paikoilta. Luke (maalivahti Lukas Hradecky) hoiti kaiken lopun. Olen ylpeä koko joukkueen suorituksesta.

O’Shaughnessy tunnetaan pitkistä sivurajaheitoistaan, ja hän toivookin, että niistä saataisiin jatkossa Suomelle tilanteita, ehkä maalejakin. Hän toteaa heittäneensä palloa pitkälle jo pikkupojasta.

– Heitto on tullut ihan automaattisesti, en ole sitä harjoitellut.

Suomi jatkaa turnausurakkaansa keskiviikkona, kun vastaan asettuu Pietarissa Venäjä.

Joona Toivio ei harjoitellut maanantaina muun joukkueen mukana. Toivion varpaan päälle astuttiin Tanska-ottelussa, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa Venäjää vastaan. Nikolai Alho on toipunut nilkkavammastaan täyteen iskuun.

Varamiehenä mukana ollut Albin Granlund matkusti puolestaan sunnuntaina kotiin.