Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä nousi vaisulla Tanska-voitolla A-lohkon kärkeen – Toni Söderholmin Saksa kärsi Riian MM-kiekossa ensimmäisen tappion Kazakstanin käsittelyssä

Venäjä kiilasi jääkiekon MM-kisojen A-lohkon kärkeen, kun se voitti keskiviikon päiväpelissä Tanskan maalein 3–0. Venäjällä on Riian turnauksesta kolme voittoa ja tappio.

Suomen voittomaalilaukauksin kukistanut Kazakstan sai B-lohkoa johtavan ja Toni Söderholmin valmentaman Saksan nurin maalein 3–2.

Venäjän 3–0-voittolukemien alle peittyi lähes kaksi erää turhautumista. Venäläisten maalintekoyritykset pysähtyivät Tanskan maalivahdin Sebastian Dahmin patjoihin yli 37 minuutin ajan.

Sitten Tanskan Niklas Andersen sai hyökkäyspäässä jäähyn korkeasta mailasta. Ivan Morozov sai kiekon Tanskan maaliin, kun jäähyä oli jäljellä 24 sekuntia ja toista erää 42 sekuntia.

– Oli todella surullista, että tuli tuollainen takaisku. Pelasimme siihen saakka hyvin ja pystyimme myös luomaan tekopaikkoja, Ruotsin liigaa Malmössä pelaava tanskalaispuolustaja Mattias Lassen harmitteli Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n tv-haastattelussa.

Ottelu ratkesi lopullisesti toisen erän puolivälissä, kun Aleksandr Barbanov onnistui kasvattamaan etumatkan kahteen maaliin. Ensimmäisen maalin syöttänyt Dmitri Voronkov viimeisteli lopputuloksen 3–0:aan Morozovin syötöstä.

Venäjä, eli virallisesti Venäjän olympiakomitean joukkue, voitti turnauksen aluksi Tshekin ja Britannian. Sitten tuli tappio Slovakialle ja nyt vaisu esitys Tanskaa vastaan.

Venäjän joukkueilta on kielletty ensi vuoden loppuun maan lipun, hymnin ja tunnusten käyttö urheilun arvokisoissa, mikä johtuu maan dopingrikkomuksista saamasta rangaistuksesta.

Leijonat kohtaa Saksan lauantaina

Kazakstanin KHL-miehistö jatkoi Saksa-voitolla menestyskulkuaan Riiassa. Joukkue kukisti kisojen aluksi isäntämaa Latvian voittolaukauksin ja heti seuraavana päivänä Suomen niin ikään voittolaukauksin.

Yhdysvaltain vauhti oli tiistaina joukkueelle myrkkyä, mutta pistesaalistus jatkui Saksa-pelissä. Saksalle tappio oli Riian kisoissa ensimmäinen.

Saksa nousi Kazakstan-ottelun toisessa erässä maalin takaa-ajoasemasta johtoon Tom Kühnhacklin ja Markus Eisenschmidin maaleilla.

Kolmannen erän alussa Saksan Moritz Müller syyllistyi koukkaukseen, josta Kazakstanin Roman Startshenko teki 2–2-tasoituksen. Pavel Akolzin iski 3–2-voittomaalin reilut neljä minuuttia ennen pelin loppua.

Suomi kohtaa Italian torstaina ja B-lohkoa edelleen johtavan Saksan lauantaina. Söderholmin lisäksi Saksan valmennusjohdossa työskentelee entinen Leijona-kapteeni Ville Peltonen.

Lähteet: TT ja IIHF