Tielemans tykitti Leicesterille historiallisen cupin mestaruuden

Leicesterin pelaajat ja kannattajat räjähtivät riemuun, kun jalkapallon Englannin cupin loppuottelu päättyi Wembleyn stadionilla Lontoossa.

Leicester voitti loppuottelussa Chelsean 1–0 ja nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Englannin cupin mestaruuden. Ottelun ainoan osuman tälläsi komealla ylänurkkalaukauksella Youri Tielemans, kun kamppailua oli takana 63 minuuttia.

Leicesterin kausi on ollut komea, sillä joukkue on Valioliigassa kolmantena ja nyt tuli cupin herruus.

Brittikentillä valtaosa kaudesta on pelattu koronapandemian takia ilman yleisöä, mutta rajoitukset ovat vähitellen höllentyneet. Cupin finaaliin päästettiin noin 21 000 katsojaa.

Televisiokuvien perusteella katsomoon pääsy ja voitto maistuivat Leicesterin kannattajille todella hyvältä. Ottelun jälkeen osa juhli ja osa näytti pyyhkivän kyyneleitä silmäkulmistaan.

Schmeichel venyi komeisiin torjuntoihin

Chelsea piti vastustajaansa enemmän palloa ja loi muutaman loistopaikan. Tasapainoisesti pelannut Leicester kuitenkin kesti.

Ottelun päätösminuuteilla nähtiin suurta draamaa, kun pallo kimposi Leicesterin Wes Morganista omaan maaliin. Chelsean pelaajien ja kannattajien riemu repesi, mutta vaimeni lähes yhtä nopeasti.

Osuma nimittäin hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska Chelsean Ben Chilwell oli hiuksenhienosti paitsiossa.

Tielemansin lisäksi Leicesterin suuria hahmoja oli maalivahti Kasper Schmeichel, joka venyi pariin loistotorjuntaan. Johtoasemassa hän torjui ensin Chilwellin puskun, kun pallo nuoli maalitolppaa. Ottelun lopussa tanskalaistähti venyi komeaan torjuntaan Mason Mountin laukauksessa.

Chelsealla oli mahdollisuus kahteen isoon pokaaliin tällä kaudella, sillä joukkue on Mestarien liigan finaalissa. Siinä se kohtaa Manchester Cityn. Valioliigan ykkössija on jo mennyt Citylle, joten Chelsean kauden iso tavoite lepää Mestarien liigassa.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka