Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen palasi kentälle mutta Bulls hävisi jälleen

Edellisen ottelun sairastumisen takia sivussa ollut Lauri Markkanen palasi kentälle, mutta hänen joukkueensa Chicago Bulls hävisi Atlanta Hawksille 97–108 ja menetti mahdollisuuden nousta lähemmäs NBA-koripalloliigan itälohkon pudotuspelikarsintapaikkaa.

Vaihdossa aloittanut Markkanen pelasi vajaat 23 minuuttia ja heitti seitsemän pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 3/10. Markkanen kaapi yksitoista levypalloa, mikä on hänen tämän kauden korkein lukemansa yhdessä ottelussa ja vasta kolmas kerta tällä kaudella, kun hän on yltänyt vähintään kymmeneen levypalloon.

Koronavirusprotokollassa olevan Zach LaVinen lisäksi Bullsin aloitusviisikosta puuttui keskushyökkääjä Nicola Vucevic, joka totesi alkuverryttelyssä nivusensa olevan liian arka pelaamiseen.

Bulls on siirtotakarajan jälkeen voittanut seitsemän ottelua ja hävinnyt 14. Runkosarjaa on jäljellä kahdeksan ottelua, ja illan ainoa hyvä uutinen Bullsille oli se, että itälohkon viimeisessä pudotuspelikarsintapaikassa sijalla kymmenen oleva Washington Wizards hävisi Dallas Mavericksille 124–125.

Bulls johti 63–54 puoliajalla, mutta sen jälkeen se ei onnistunut hillitsemään Atlantan pelinjohtajan Trae Youngin vauhtia. Young tarvitsi vain 14 pelitilanneheittoa 33 pisteen keräämiseen ja syötti seitsemän koria.

– Yritimme pehmeästi träpätä hänet tai pehmeästi ympäröidä hänet, kunnes takamiehemme pääsi takaisin pallolle, ettei hän pääsisi korille. Ajoittain onnistuimme taktiikassamme todella hyvin, mutta välillä emme auttaneet tarpeeksi, kun Clint Capela tai John Collins rullasivat korille, Bullsin päävalmentaja Billy Donovan selvitti joukkueensa puolustustaktiikkaa Youngia vastaan etämediatilaisuudessa ottelun jälkeen.

Chicagon paras korintekijä oli konkarilaitahyökkääjä Thaddeus Young 20 pisteellä. Hänen yhdeksän syöttöään olivat myös joukkueen kärkilukema.