Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Chicago Bulls on vuoristoratansa vankina – Lauri Markkasen edustaman Chicagon myöhäinen kiri jäi vajaaksi

Tappio, voitto, tappio, voitto, voitto ja viisi peräkkäistä tappiota ovat Chicago Bullsin kymmenen viime ottelun saldo koripallon NBA:ssa tuoreimmasta ottelusta aloittaen. Miami Heat palautti Chicagon tappion makuun, kun se taivutti sunnuntain vastaisena yönä vastustajansa lukemin 106–101.

Chicagon kausi on ollut vuoristoratamainen, ja päätepysäkiksi uhkaa koitua pudotuspelien ulkopuolelle jääminen. Joukkue on itälohkossa 11:ntenä, kun sijoilta 7–10 pääsisi pudotuspelikarsintaan. Edellä olevat joukkueet ovat olleet Chicagoa paremmassa pelivireessä, joten Chicagon pitäisi parantaa roimasti tahtiaan.

Miamia vastaan Chicago osoitti kirikykyään. Miami johti tauolla jo 61–41, mutta Chicago löysi korisukan mukavaan tahtiin toisella puoliskolla.

– Aloimme vain pelata ehjempää peliä. Pelasimme todella fiksusti ja piristyimme puolustuspelissämmekin, Chicagon Denzel Valentine kertasi ESPN:n verkkosivuilla .

Viimeisellä neljänneksellä Valentine nosti Chicagon kolmen pisteen päähän lukemiin 84–87. Coby White donkkasi lukemiksi vielä 101–103, mutta kiri jäi vajaaksi.

"Äijät taistelivat ja kamppailivat"

Miami sai vastustajansa kuriin Duncan Robinsonin (23 pistettä), Kendrick Nunnin (22), Jimmy Butlerin (20) ja Bam Adebayon (20) johdolla. Chicagon tehokkaimmat olivat White (31) ja Nikola Vucevic (26), joka rohmusi lisäksi 14 levypalloa.

– Minusta äijät taistelivat ja kamppailivat, Chicagon valmentaja Billy Donovan kommentoi NBA:n verkkosivuilla .

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen tuli vaihdosta parketille ja pelasi vajaat 21 minuuttia. Hän pussitti kolme viidestä kolmen pisteen heitostaan ja summasi yhdeksän pistettä. Markkanen kahmi puolustuspäässä viisi levypalloa. Hän upotti yhden kolmosistaan päätösneljänneksen kirivaiheessa.

Chicagon luottomies Zach LaVine oli edelleen sivussa NBA:n koronaprotokollan vuoksi. Chicago Sun-Timesin mukaan LaVinen poissaoloaika saattaa venyä ennakoitua pahinta skenaariota kahdeksaa ottelua pidemmäksi.