Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan oopperajuhlien visuaalinen ilme yhdistää nyt oopperan ja 1990-luvun tietokonepelit

Olavinlinna luodaan neljättä kertaa uuden idean pohjalta ja uuden suunnittelijan kanssa. Edelliset linnat tehtiin kukista, hiuksista ja kakusta.

Viime vuonna kohistiin Savonlinnan oopperajuhlien kakkulinnasta. Vuonna 2020 Olavinlinna rakennettiin hiuksista ja vuonna 2019 kukista.

Tänä vuonna visuaalisessa ilmeessä on yhdistetty kaksi toisilleen hieman vierasta – ooppera ja pelimaailma, joita yhdistää yllättävästi monikin asia, kerrotaan tiedotteessa.

– Oopperahan on myös yhtä suurta peliä, kuin tasohyppely, jossa edetään tasolta toiselle jännittäviä dramaattisia juonenkäänteitä läpikäyden, kunnes päähenkilö lopulta kuolee tai voittaa, kertoo oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff tiedotteessa.

Visuaalisen ilmeen luojat, Viiksimaisteri-taiteilijanimen takana toimiva Ville Niemi ja kuvittaja Sami Saramäki ovat vieneet kesän oopperoiden päähenkilöt ja Olavinlinnan 1990-luvulta tuttuun 8-bittiseen pelimaailmaan, tiedotteessa kerrotaan.

Jokaisella kesän oopperalla on oma peliteemainen kuva, joissa seikkailevat oopperoiden hahmot.

– Haluamme herättää kiinnostusta ja huomiota erottuvalla visuaalisella ilmeellä myös siinä kohderyhmässä, joka ei ole vielä löytänyt Oopperajuhlille. Toisaalta myös oopperan ystävät löytävät ilmeestä tuttuja hahmoja, kertoo tiedotteessa Sonja Eiramo, Head of Marketing Communications Savonlinnan Oopperajuhlilta.

Tiedotteessa kerrotaan, että tulevana kesänä ohjelmistossa ovat Romeo ja Julia, Taikahuilu sekä Sevillan parturi. Lisäksi vierailijatalo Theater Hagen Saksasta tuo Olavinlinnan lavalle Oopperajuhlien ensimmäisen musikaalin Viulunsoittaja katolla, sekä kahden oopperan illan, jossa nähdään Herttua Siniparran linna ja Outi Tarkiaisen esikoisooppera A Room of One’s Own.

Kesän uutuusteosta tähdittävät Julian roolissa Marjukka Tepponen sekä maailmantähti Lisette Oropesa, joka esiintyy myös omassa konsertissaan.

Taikahuilussa nähdään kotimainen unelmajoukkue; kapellimestarina Sakari Oramo ja rooleissa muun muassa Tuuli Takala, Iris Candelaria, Johan Krogius, Tuomas Katajala, Anu Komsi, Mika Kares, Markus Suihkonen ja Waltteri Torikka.

Kari Heiskasen ohjaama, Teemu Muurimäen puvustama ja Antti Mattilan lavastama Sevillan parturi naurattaa Olavinlinnassa jo toista kertaa.