Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miksi seurata paikallista mediaa? – "Olisipa ollut kiva tietää"-lausahdukset jäävät vähemmälle

Seuraamalla Itä-Savoa tiedät, mitä kotipaikkakunnallasi tapahtuu. Tutustut mielenkiintoisiin ihmisiin ja tiedät, millaisia palveluita paikkakuntasi yritykset tarjoavat.

Aika ajoin sosiaalisessa mediassa tulee vastaan lausahdus: "Ai jaa, onko täällä ollut tämmöinenkin tapahtuma! Olisipa ollut kiva tietää". Tai: "Eihän täällä mitään tapahdu, kuollut kaupunki".

Näihin tekisi aina mieli kommentoida, että kannattaisipa seurata paikallista mediaa, Itä-Savoa, niin tietäisit vähän paremmin.

Me täällä Itä-Savon toimituksessa pyrimme kertomaan paikallisista tapahtumista mahdollisimman laajasti ja nimenomaan etukäteen. Juuri sen takia, että ihmiset tietäisivät, mitä täällä tapahtuu ja minne kannattaa mennä.

Koemme tämän sydämenasiaksi. Kun ihminen tietää, hän ehkä kiinnostuu ja innostuu, nousee sohvalta ja lähtee liikkeelle. Se lisää kaupunkiin positiivista virettä, tuo elämää, iloa, sisältöä – ja monille siinä sivussa myös elintärkeää liikevaihtoa.

Ja täytyy sanoa, että kun tapahtumavirtaa työkseen seuraa, niin kyllä tässä kaupungissa tapahtuu! Erilaisia tapahtumia on paljon, ympäri vuoden.

Seuraamalla Itä-Savoa pysyy kärryillä siitä, mitä täällä tapahtuu. Kerromme laajasti ennakkoon erilaisista yleiskiinnostavista tapahtumista, urheilutapahtumista, matseista, turnauksista, luentosarjoista, konserteista, keikoista, teatteriesityksistä, lapsiperheille suunnatuista ohjelmallisista päivistä, markkinoista, poliittisista tilaisuuksista, keskusteluilloista ja niin edelleen.

Ja kun kaikesta emme ehdi juttua tekemään, niin ilmoitusmarkkinointi hoitaa tehokkaasti ja monikanavaisesti oman osuutensa laajasta tehtäväsarasta.

Sekä painetussa lehdessä että verkkosivuilla julkaistaan myös päivittäin menovinkkikalenteria, johon tapahtumajärjestäjät voivat lähettää oman vinkkinsä julkaistavaksi.

Toisinaan, aika useinkin, toimittajamme myös osallistuvat tapahtumiin ja raportoivat jutulla, kuvilla ja videoilla, mitä siellä tapahtui ja miltä siellä näytti. Näin myös ne, jotka eivät itse päässeet paikalle, voivat saada aistimuksen tunnelmasta. Ja saattaahan siellä kuvissa välillä joku tuttukin vilahtaa.

Erityisen suosittua sisältöä verkkosivuillamme ovat "Katso kuvat" tai "Katso video" -merkityt juttumme erilaisista tapahtumista. Osan tapahtumista ja tilaisuuksista lähetämme verkkosivuillamme myös suorina lähetyksinä, livestriimauksina.

Paikallinen päätöksenteko on yksi tärkeimpiä uutisseurantamme kohteita. Seuraamme tarkalla silmällä Savonlinnan kaupungin ja levikkialueemme kuntien, Parikkalan, Enonkosken, Sulkavan ja Rantasalmen kunnallista päätöksentekoa.

Usein ihmiset ilmoittavat, ettei politiikka kiinnosta heitä. Kuitenkin ihan tavallisissa kahvipöytäkeskusteluissa tai sosiaalisen median palstoilla pohditaan esimerkiksi, miten Savonlinnan Kauppatoria pitäisi kehittää, mitä kaupungin pitäisi tehdä Kauppalinnalle tai Savolalle, minne toivottaisiin koirapuistoa, millaista toimintaa tai tiloja kaupungin pitäisi järjestää nuorisolle ja niin edelleen.

Muun muassa kaikki tämä on kunnallista päätöksentekoa, josta jatkuvasti uutisoimme. Seuraamme myös sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämistä ja päätöksentekoa hyvinvointialueella ja kerromme, miten nämä kaikkia koskettavat palvelut täällä järjestetään.

Uutisoinnin lisäksi kerromme mielellämme tarinoita. Esittelemme seudulla asuvia, mielenkiintoisia henkilöitä, kirjoitamme heidän elämästään, kokemuksistaan, harrastuksistaan tai työstään. Lukemalla Itä-Savoa tiedät, millaisia tyyppejä tällä seudulla asuu.

Samoin kirjoitamme paljon myös paikallisista yrittäjistä ja yrityksistä. Itä-Savosta voit lukea tarinoita uusista yrityksistä ja niiden palveluista, mutta myös täällä jo pitkään toimineista yrittäjistä ja heidän kuulumisistaan. Yrittäjien tarinat ja kokemukset ovat paitsi kiinnostavia, myös tärkeitä seudun elinvoiman kehittämisen kannalta.

Olitpa uusi asukas tai jo pitkään seudulla asunut, saat Itä-Savosta hyviä vinkkejä siitä, minne täällä kannattaa mennä retkelle tai millaisia muita käyntikohteita täällä on. Etsimme vastauksia myös lukijoiden kysymyksiin: Miksi Torisillan valot eivät toimi? Pitääkö vanhan paloaseman liikennemerkkejä vielä noudattaa? Kuka ruokkii Riihisaaren sorsia?

Äkillisissä paikallisissa uutistilanteissa Itä-Savosta saa kattavimman ja luotettavimman tiedon siitä, mitä on tapahtunut ja mitä siitä seuraa.

Kun luet Itä-Savoa, tiedät enemmän. Ja ennen kaikkea, Itä-Savossa kerrottu tieto on puolueetonta, varmistettua tietoa. Digitilaajana saat käyttöösi laajat sisällöt koko Kaakon Viestinnän alueelta, Itä-Savon näköislehden sekä uutissovelluksen käyttöoikeuden.

Tämä juttu on verkossa kaikkien luettavissa maksutta. Koulujen ja uutismedian yhteisen Uutisten viikon aikana julkaisemme osan verkkojutuistamme ilman maksumuuria. Uutisten viikkoa vietetään 30.1.–3.2.2023. Uutisten viikon maksuttomat jutut löytyvät tästä linkistä.

Itä-Savon tilauksen voi tehdä täällä!