Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ortodoksikirkossa tunnelmallinen joulukonsertti sunnuntaina – "Laulamme joululauluja myös ukrainan kielellä"

Konsertti tarjoaa tilaisuuden tutustua itäslaavilaisiin joululauluihin eli koljada-lauluihin. Samalla se on ortodoksiseurakunnan kanttorin läksiäiskonsertti.

Saimaan ortodoksisen seurakunnan kuorot ja kanttorit konsertoivat sunnuntaina 27. marraskuuta ortodoksisessa Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkossa eli ns. Pikkukirkossa. Konsertti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulijalle syventyä jouluiseen tunnelmaan sekä tutustua itäslaavilaisiin joululauluihin eli koljada-lauluihin, kerrotaan konserttitiedotteessa.

Näitä lauluja lauletaan joulun juhlakaudella muun muassa Itä-Puolassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä ja ne välittävät ilouutista Kristuksen syntymästä.

– Laulamme joululauluja myös ukrainan kielellä, kanttori Maria Bondarenko mainitsee tiedotteessaan.

Konsertissa kuullaan myös perinteisiä kotimaisia joululauluja kuten H. Kaskin Mökit nukkuu lumiset ja Sibeliuksen En etsi valtaa, loistoa. Monipuoliseen konserttiin mahtuu myös huilutrio ja ukrainalaisen säveltäjän R. Glieren Melodia-kappale huilulla.

Konsertti on myös kanttori Maria Bondarenkon jäähyväiskonsertti, koska vuoden vaihteessa hän siirtyy toisen seurakunnan palvelukseen.

– Tämän vuoksi konsertissa on mukana vuosien varrella kuultuja rakastetuimpia lauluduettoja pianon säestyksellä, kuten Oskar Merikannon lauluja, hän kertoo.

Joulukonsertti sunnuntaina 27. marraskuuta 2022 klo 15 Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkossa. Esiintyjinä Saimaan ortodoksisen seurakunnan kuorot ja kanttorit. Olavinkatu 29, Savonlinna.