Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Influenssakaudesta voi tulla poikkeuksellisen hankala – "Influenssarokotesuojasta huolehtiminen onkin nyt järkevämpää kuin koskaan aiemmin", Sosterin infektiolääkäri toteaa

Syksyn influenssarokotukset keskitetään Sosterissa viikoille 46–47. Samaan aikaan voi ottaa koronarokotetehosteen. Rokotukseen pääsee sekä ajanvarauksella että walk in -päivissä.

Sosterista tiedotetaan, että syksyn influenssarokotukset alkavat Sosterin alueella 31. lokakuuta. Rokotukset keskitetään kuitenkin marraskuun puoliväliin viikoille 46–47.

Näin vasta-ainetasot säilyvät paremmin influenssakauden yli, Sosterin tiedotteessa mainitaan.

Tänä vuonna influenssarokotukset järjestetään pääosin ajanvarauksella niin Savonlinnassa kuin pienemmissä ympäryskunnissakin eli Kerimäellä, Enonkoskella, Savonrannassa ja Punkaharjulla. Influenssarokotuksiin voi varata ajan sähköisesti tai puhelimitse 17. lokakuuta alkaen.

– Tuleva influenssakausi voi osoittautua poikkeuksellisen hankalaksi, koska influenssaa ei juuri ole ollut liikkeellä kahtena edellisenä kautena ja väestön immuniteettia on vähemmän kuin tavanomaisten influenssakausien jälkeen, Sosterin infektiolääkäri Eija Ruotsalainen sanoo tiedotteessa.

– Tästä syystä vakavalle influenssalle alttiita on paljon ja heille rokotussuoja on erityisen tärkeä. Hauraille ja riskiryhmäläisille sekä lapsille influenssa voi olla hengenvaarallinen. Influenssarokotesuojasta huolehtiminen onkin nyt järkevämpää kuin koskaan aiemmin.

Viikolla 46 Savonlinnan rokotuspisteellä järjestetään influenssarokotuksia myös walk in -tyyppisesti ilman ajanvarausta. Tarkemmat tiedot walk in -rokotuksista päivittyvät Sosterin verkkosivuille kuluvan viikon aikana.

Alle 7-vuotiaiden lasten kausi-influenssarokotukset järjestetään tänä vuonna päiväkodeissa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Jos lapsi ei ole päiväkodissa, voi ajan rokotukseen varata neuvolan ajanvarauksen kautta numerosta 015 527 7187, ma–pe klo 8–15.

Sosterissa suositetaan influenssarokotteen sekä koronarokotetehosteen ottamista samalla käynnillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman suosituksen mukaisesti.

– Koronarokotuksen tehosteannoksen voi turvallisesti ottaa influenssarokotuksen kanssa samaan aikaan. Kummankin rokotteen teho säilyy samanlaisena, Ruotsalainen toteaa.

Koronarokotusten tehosteannoksia suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tehosteannoksia annetaan riippumatta sairastettujen koronainfektioiden tai rokotusten määrästä.

Ajan rokotukseen voi varata keskitetysti puhelimitse numerosta 044 417 3698, ma–to klo 8–15.30 sekä pe klo 8–14 tai sähköisesti osoitteesta ajanvaraus.hyvis.fi.