Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Fredriksson Trio konsertoi Kulttuurikellarilla – "Musiikki on itselleni abstraktia värien leikkiä"

Olavin Jazzin konsertti pidetään torstaina 22. syyskuuta. Luvassa on notkeaa, lämmintä ja räjähtävää menoa.

Olavin Jazzin syksy Kulttuurikellarilla jatkuu Jussi Fredriksson Trion konsertilla torstaina 22. syyskuuta kello 19 Kulttuurikellarilla, kerrotaan Jazzliiton tiedotteessa. Jussi Fredrikssonin karunkaihoisaa musiikkia tulkitsevat maestron rinnalla luottokumppanit, basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio.

– Vuosikausia tammitynnyrissä jalostunut trio Mikan ja Jorin kanssa on muodostunut itselleni tärkeäksi ilmaisukanavaksi. Meidän trio soittaa jazzia laajalla spektrillä maalaten monenlaisia fiiliksiä ja näkökulmia. Meno on notkeaa, lämmintä ja räjähtävää. Sehän pitää itse tulla toteamaan, Fredrikson kertoo tiedotteessa.

Kansainvälisesti hehkutetun Jussi Fredriksson Trion uusin albumi, vuonna 2021 julkaistu Archipelago Sea Tales, kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredriksson kirjoitti koronapandemian aikana triolleen uuden ohjelmiston, johon säveltäjä ammensi inspiraatiota koskettavista teemoista aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin.

Levyn kappaleet ovat syntyneet Aspössa, Nauvossa, Bränskärissä, Gullkronassa ja muissa ulkosaariston saarissa. Sävellyskokonaisuus kertoo paitsi Itämeren synkästä nykytilasta, myös sen kauneudesta ja selviytymisestä.

– Mielenmaisemani ohjautuu vahvasti Turun saariston tunnelmiin ja sävyihin, ja pandemian aikana sävelletty Archipelago Sea Tales syntyikin Saaristomeren kansallispuistossa veneillen ja käkkärämäntyjen alla istuen. Tämä musiikki on itselleni abstraktia värien leikkiä, mutta moni on kuullut kappaleissa myös oikeita saariston tarinoita, kuvailee yhtyeenjohtaja Fredriksson tiedotteessa.

Suomen Jazzliitolla on vuosina 2022–2023 käynnissä Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanke, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Ilmastovaikutuksia mitataan myös Jussi Fredriksson Trion kiertueella.