Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueen koronatilanne on rauhoittumassa – Epidemia ei kuitenkaan ole vielä ohi, ja sairaalahoidon tarve jatkuu edelleen

Sosteri on aloittanut tehosterokotusten antamisen 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille THL:n suosituksen mukaan. Enää ei ole väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on sairastanut koronan.

Koronatartuntojen määrä on kääntynyt laskuun Sosterin alueella, kuten koko Suomessa. Sosteri kuitenkin muistuttaa tiedotteessaan, ettei epidemia suinkaan ole vielä ohi ja sairaalahoidon tarve jatkuu edelleen.

Torstaina 15. syyskuuta Savonlinnan keskussairaalassa oli hoidossa noin parikymmentä koronatartunnan saanutta potilasta. – Todennäköistä on, että syksyn aikana tartunnat tulevat taas yleistymään. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sairaalahoidon tarve tullee syksyllä kasvamaan, Sosterin tiedotteessa todetaan.

Sosterin muistuttaa tiedotteessaan, että syksyn ennustetta ajatellen rokotussuojasta huolehtiminen on tärkeää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on antanut suosituksen koronan tehosterokotuksista 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Sosteri on aloittanut THL:n suosituksen mukaisten rokotusten antamisen.

THL:n aiemmin antamat suositukset koronarokotusten perussarjasta ja tehosteista ovat yhä voimassa. Aiemmin suositellun mukaisesti perusterveille 18–59-vuotiaille tarjottava rokotussarja on kolme annosta ja 60–64-vuotiaille suositus on neljä annosta.

Uusi, tälle syksylle suositeltava tehosterokotesuositus koskee vain 65 vuotta täyttäneitä ja lääketieteellisiä riskiryhmiä.

Uuteen kohderyhmään kuuluva voi ottaa tehosterokotteen, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Enää ei ole väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on sairastanut koronan.

Sosterissa tehosterokotteita on alettu jakamaan heti, mutta THL suosittaa, että valtaosa tehosterokotteista ajoitettaisiin loppusyksyyn, jolloin koronatehosteen ja influenssarokotteen voi saada samalla käynnillä.

Influenssarokotusten alkamisesta tiedotetaan lisää myöhemmin.

Savonlinnassa koronarokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvolassa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma–to kello 8–15.30 ja pe kello 8–14 tai sähköisesti osoitteessa ajanvaraus.hyvis.fi.

Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in -päivinä, jotka ilmoitetaan Sosterin verkkosivuilla.