Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantasalmen uusi paloasema sai aluehallitukselta lupauksen pitkästä vuokrasopimuksesta

Etelä-Savon hyvinvointialue sitoutuu vuokraamaan Rantasalmen paloaseman käyttöönsä vähintään 15 vuoden ajaksi.

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallitus päätti antaa sitoumuksen Rantasalmen kunnalle Rantasalmen uuden paloaseman vuokraamisesta. Aluehallitus piti kokouksensa maanantaiaamuna.

Hyvinvointialue sitoutuu Rantasalmen paloaseman uudisrakennuksen vuokraamiseen valmistumisajankohdasta 15 vuoden ajaksi. Tämän määräajan jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi 12 kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen.

Rantasalmen kunta on suunnitellut uuden paloaseman rakentamista ja hakenut hankkeelle Palosuojelurahaston avustusta, mutta ei saanut sitä. Hankkeen kustannusarvio on viime vuoden laskelmien perusteella noin 2,5 miljoona euroa, mutta kustannusten jatkuvasti noustessa arvioidaan, että lopullinen toteutuma tulee olemaan paljon korkeampi.

Rantasalmen kunta pyysi aluehallitukselta sitoutumista paloaseman vuokraamiseen, koska kyseessä on kunnalle kantokykyyn nähden merkittävä investointi. Hankkeen valmistelutyöt ovat jo pitkällä ja kunnalla on valmius aloittaa hanke vielä tämän vuoden aikana.