Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköautoille lisää latausasemia Etelä-Savoon – Osuuskauppa Suur-Savolla syksyyn mennessä 48 erillistä latauspistettä

Valtakunnallinen ABC-lataus siirtyy mobiiliaikaan.

Osuuskauppa Suur-Savolla on kesäkuun alussa kuusi ABC-latausasemaa, ja kesän aikana avataan seitsemäs, kertoo osuuskauppa tiedotteessaan. Latausasemille tulee yhteensä 48 erillistä latauspistettä.

– Kokonaisuudessaan tavoitteena on saada jokaisen toimipaikkamme yhteyteen latausasemat vuoteen 2024 mennessä, tiedotteessa todetaan.

Osuuskauppa Suur-Savon latausasemilla maksutapana käytetään ABC-mobiilia.

– Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti, sanoo Osuuskauppa Suur-Savon ABC-toimialan toimialajohtaja Kai Nurmi tiedotteessa.

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja nyt se on noin 78 latausaseman laajuinen, tiedotteessa kerrotaan.

– Osuuskauppa Suur-Savon latauspisteissä asiakas maksaa vain ladatusta energiasta, eli meillä hinnoittelu on kilowattituntiperusteinen, ei minuuttiperusteinen, Nurmi toteaa.

S-ryhmän ja Osuuskauppa Suur-Savon tavoitteena on tiedotteen mukaan olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen.

Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä, korostetaan tiedotteessa.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä.