Puutarhajätettä saa viedä tällä viikolla Nousialaan maksutta – Maksuttomuus koskee vain yksityishenkilöiden pieneriä

Jätehuoltoyhtiö muistuttaa, että tavalliset kasvijätteet on tyhjennettävä säkeistä. Lisäksi vieraslajien kasvijätteet tulee pakata erikseen jätesäkkeihin ja niistä pitää ilmoittaa henkilökunnalle.

Nousialan jäteasemalla otetaan vastaan kotitalouksien puutarhajätettä veloituksetta toukokuussa viikolla 20, tiedottaa Savonlinnan Seudun Jätehuolto oy.

Maksuttomuus koskee ainoastaan yksityishenkilöitä ja pieneriä. Muuna aikana puutarhajätteestä veloitetaan 10 euroa / auton peräkärryllinen.

Puutarhajätettä ovat pihan haravointijätteet, kuten heinä, puun lehdet ja kesäkukat. Myös puiden pienet oksat ja risut ovat puutarhajätettä. Paksut puunrungot tulee lajitella erikseen haketusta varten. Haketettavaa puutavaraa otetaan kotitalouksilta veloituksetta vastaan ympäri vuoden.

Jätesäkeissä olevat tavalliset puutarhajätteet on tyhjennettävä säkeistä. Tyhjät muovisäkit voi jättää jäteaseman pienerien lajittelualueen sekajäte-energiaksi-lavalle.

Vieraslajit, kuten jättipalsami, jättiputki ja aasialaiset tattaret, on pakattava muusta puutarhajätteestä erilleen jätesäkkeihin. Jäteasemalla vieraslajit sijoitetaan erilleen muusta puutarhajätteestä.

Vieraskasvijätteistä on hyvä ilmoittaa jäteaseman henkilökunnalle erityiskäsittelyn takia.

Jätehuoltoyhtiö muistuttaa lisäksi, että puutarhajätealueella on kameravalvonta ja sen välityksellä yhtiö seuraa, että puutarhajätteen tuonti onnistuu annettuja ohjeita noudattaen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka