Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnalainen partiolippukunta Savon Saukot on toiminut jo sadan vuoden ajan! – Jäseniä riittää ja toiminta on aktiivista edelleen

Lauantaina 13. toukokuuta vietettävän juhlapäivän ohjelmassa on juhlatilaisuus, partioparaati, risteily ja illanvietto.

Savonlinnalainen partiolippukunta Savon Saukot viettää tänä viikonloppuna satavuotisjuhlaansa. Ohjelmassa on juhla seurakuntakeskuksella, partioparaati torille ja juhlaristeily S/S Punkaharjulla. Illanviettoon kokoonnutaan Hirvaslahden leirikeskukseen nykyisten ja vanhojen jäsenten porukalla.

Lippukunnan historia alkoi virallisesti kesällä 1921, jolloin jo aiemmin perustettu Olavilan Tytöt -lippukunta pyysi poikaystäviään auttamaan valtakunnallisten partiopäivien järjestämisessä Kaupinsaaressa.

Tästä innostuneena lyseossa opiskellut poikajoukko perusti poikien partiolippukunnan, Savon Saukot. Partiolippukunnan satavuotisjuhlaa oli tarkoitus juhlia jo viime syksynä, mutta juhla siirtyi koronaepidemian takia.

Nykyään Savon Saukot on Savonlinnan ainoa partiolippukunta. Jäsenistöä on noin satakunta henkeä: lapsia, nuoria ja toimintaa mahdollistavia aikuisia.

– Viikoittain eri ryhmät kokoontuvat partiokololla Säämingin seurakuntatalolla, keskustan ulkoilusaarilla tai kelien salliessa vesillä, kertoo Savon Saukko -aktiivi Teppo Hakkarainen tiedotteessaan.

– Joka vuosi lippukunta järjestää myös syys- ja kevätleirin sekä osallistuu isommille valtakunnallisille leireille. Kaupungin joulunavaustapahtumassa partiolaisten soppakeittiö ja lettukahvila ovat ilahduttaneet kaupunkilaisia jo monen vuoden ajan.

Saukot on pitäneet kiinni myös meripartiolippukunta-identiteetistään, mutta koska Paavo-niminen purjevene myytiin viime syksynä, niin tällä hetkellä lippukunnalla ei ole varsinaista koulualusta.

– Tulevana kesänä keskitytään purjehdustaitojen opetteluun jollakalustolla, Hakkarainen mainitsee.

Leireilyyn ja retkeilyyn lippukunta on käyttänyt usein Huosion majaa ja metsiä, mutta viime kesänä nelisenkymmentä lippukuntalaista teki peräti viikon reissun Lappiin ja kävi muun muassa valloittamassa Saana-tunturin.

Paljon on tapahtunut menneen vuosisadan aikana, mutta lippukunta jatkaa edelleen virkeänä toiminnalleen omistautuneen joukon kesken.