Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljänsiä koronarokoteannoksia aletaan antaa välittömästi Sosterissa

THL:n suositus neljänsistä koronarokotuksista laajenee iäkkäiden koti- ja omaishoidon piirissä oleviin sekä iäkkäisiin, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Laajennetun suosituksen mukaisia neljänsiä koronarokoteannoksia aletaan antaa välittömästi Sosterissa iäkkäille koti- ja omaishoidon piirissä oleville sekä iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Neljättä koronarokotusta on suositeltu jo aiemmin 80 vuotta täyttäneille ja 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille sekä kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille.

Sosterin lähettämän lehdistötiedotteen mukaan neljänsien rokotusten laajentamissuositus ei koske omaishoitajia.

Neljänsillä rokotteilla pyritään nostamaan ja pidentämään suojaa vakavaa sairaalahoitoista koronatautia ja erityisesti kuolemia vastaan.

Tiedotteen mukaan säännöllisessä kotihoidossa olevien sekä omaishoidon piirissä olevien iäkkäiden terveys voi olla alentunut monien sairauksien ja ikääntymisen myötä. Tällöin lieväkin infektio saattaa heikentää heidän pärjäämistään kotona. Toimintakyky voi romahtaa ja infektio johtaa hoitoon terveyskeskuksen vuodeosastolla tai sairaalassa.

Sosterin tiedotteessa muistutetaan, että lieväoireinenkin koronainfektio voi vaarantaa myös muiden terveydeltään ja toimintakyvyltään alentuneiden iäkkäiden itsenäistä selviytymistä kotioloissa. Terveys ja toimintakyky voivat olla alentuneita esimerkiksi kotona asuvilla monisairailla henkilöillä.

Rokote voidaan antaa aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen annoksen jälkeen.

Savonlinnassa rokotuksia annetaan entisen pääterveysaseman neuvolassa. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma–to kello 8–15.30 ja pe kello 8–14 tai sähköisesti täältä.

https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/. Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta erikseen ilmoitettavina walk in-päivinä.