Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnat laskusuunnassa kolmatta viikkoa Sosterin alueella – Sairaalahoidon tarve jatkuu silti

Sosterin ylilääkäri Jaana Luukkonen muistuttaa, ettei epidemia ole vieläkään ohi.

Infektiovastaanotolla testeissä todettujen koronavirustartuntojen määrä on laskenut Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella jo kolmatta viikkoa peräkkäin. Tartuntoja todettiin viime viikolla noin 200 kappaletta, Sosterin viikkotiedotteessa kerrotaan.

Johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista muistuttaa kuitenkin tiedotteessa, ettei koronavirusepidemia ei ole vieläkään ohi, vaikka tilanne on paranemassa.

Suurin osa sairastuneista potee sairauden kotonaan käymättä virallisissa testeissä.

Vaikka todetut tartuntamäärät ovat laskeneet, sairaalahoidon kuormitus jatkuu. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 16 potilasta koronavirusinfektion vuoksi.

– Tilanteen rauhoittumisesta huolimatta maskisuositus Sosterin toimitiloissa jatkuu. Maskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille niille henkilöille, jotka tulevat vastaanotolle tai vierailulle. Maskin käytöllä pyritään suojaamaan koronavirustartunnalle alttiita henkilöitä sairaalassa ja vastaanotoilla, sanoo tiedotteessa.

Ohjeet ja käytännöt koronatestauksista sekä eristyksestä ovat ennallaan. Rokotuksia saa edelleen, Walk-In rokotuspäivinä tai ajanvarauksella.

Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin, tai jos henkilöllä on hengitystieoireita ja liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä tai jos henkilö on altistunut koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Jokainen voi harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.

Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä, enintään kaksi vierasta kerrallaan. Ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.