Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanmusiikki tuo iloa vappuaattoon Savonlinnan Kulttuurikellarilla – Tarjolla musiikkia myös lapsille, kun ihana Mimmit-duo esiintyy!

Mimmit ja MäSä -duot ovat Savonlinnan III Kansanmusiikkipäivän tähtiesiintyjiä. Lisäksi kuullaan paikallisia ammatti- ja harrastajamuusikoita.

Vapunaattona 30. huhtikuuta Savonlinnan Kulttuurikellarin sali ja ravintola soivat koko päivän kansanmusiikkia.

Savonlinnassa nyt kolmatta kertaa järjestettävän kansanmusiikkipäivän aloittaa supersuosittu Mimmit-duo lastenkonsertillaan jo kello 11 aamupäivällä, jolloin perheen pienimmätkin jaksavat tulla konserttiin.

Duon muodostavat kaksi hauskaa sisarusta: Hannamari Luukkanen ja Pauliina Lerche. Konsertissa kuullaan vauhdikkaita lauluja lapsille merkityksellisistä asioista kuten erilaisista perheistä, eläimistä, hampaiden pesusta ja luonnosta. Mukaan on otettu myös Mimmien vanhempia hittibiisejä.

Mimmien mukana on myös Ihmekone, joka tietää mikä on lapsille tärkeää. Konsertissa selviää, miten kone kertoo tietonsa.

– Interaktiivisessa konsertissa myös yleisö pääsee mukaan laulamaan, tanssimaan, viittomaan ja arvailemaan, tapahtumatiedotteessa kerrotaan.

Jo 15 vuotta toiminut Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä. Mimmit ovat tehneet yli 650 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja julkaisseet kuusi levyä suomeksi ja yhden ruotsiksi. Ystävyys-levy valittiin vuoden lastenlevyksi vuonna 2017. Yhteensä Mimmien levyt ovat saavuttaneet kolme Emma-ehdokkuutta. Mimmit on hyvin suosittu yhtye myös Youtubessa.

Paikallisista kansanmusiikin ammattilaisista tapahtumassa on mukana muun muassa maakuntataiteilija, kansanmuusikko Sirkka Kosonen, joka kohtaa klarinetisti Maija Anttilan improtreffeillä.

Savonlinnalaismuusikko Katri Susitaipaleen avainviulukonsertissa kuullaan kansanmusiikkia Suomesta ja Ruotsista ruotsalaisten kansallissoittimella avainviululla, eli nyckelharpalla. Susitaipaleen kanssa musisoivat Taavi Kervinen, Sirkka Kosonen, Sanna Pirttisalo ja muita ystäviä.

Kansanmuusikko Pia Rask puolestaan vetää tapahtumassa vappuun sopivasti yhteislaulutuokion, jossa lauletaan perinteisten työväen- ja vappulaulujen lisäksi muun muassa rauhanlauluja.

Pelimannikonsertissa mukana on muun muassa kesälahtelainen mestaripelimanni Pentti Ojajärvi sekä Savonlinnan taidelukion yhtyeitä.

Omat soitantahetkensä on Savonrannan Puol'villasilla ja Puruveden pelimanneilla.

Illan pääesiintyjä tapahtumassa on puolestaan hulvaton MäSa-duo, joka yhdistelee vanhaa ja uutta perinnettä pohjalaisella otteella ja ennakkoluulottomuudella.

Ronskeista otteistaan kuululla duolla on ohjelmistossaan vanhojen mestareiden pelimannisävelmiä, rekilauluja ja kupletteja. Kaustislaisen Kyösti Järvelän tiukka pelimanniote viulussa kohtaa lapualaisen Lauri Kotamäen rytmikkään hanurismin.

– Miesten soitossa ja laulussa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aidolla pelimanniotteella. Ohjelmisto koostuu pääosin uudelleen sovitetuista kansanmusiikkikappaleista suomen eri alueilta, tiedotteessa kerrotaan.

Iloinen päivä päätetään jameihin ja lattialle tehdään lisätilaa tanssille. Tapahtumaa tukee Taiteen edistämiskeskus ja se järjestetään yhteistyössä Savonlinnan kulttuurikellari ry:n kanssa. Kansanmusiikkipäivään on vapaa sisäänpääsy.

Savonlinnan III Kansanmusiikkipäivä vapunaattona 30.4. klo 11 alkaen Kulttuurikellarilla.