Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnassa ideoitujen hiljaisen viikon villasukkien neulominen kiinnostaa muuallakin Suomessa – Jo yli 400 neulojaa on ilmoittanut kiinnostuksestaan

Hiljaisen viikon villasukka -tapahtuman ja neuleretriitin ideoi Punkaharjun kappeliseurakunnan aluekappalainen Sari Vauhkonen.

Savonlinnan seurakunnassa ideoitu hiljaisen viikon verkkotapahtuma on otettu ilolla vastaan neulojien keskuudessa. Savonlinnan seurakunnan Facebook-sivulla julkaistussa Hiljaisen viikon villasukka -tapahtumassa on jo yli 200 osallistujaa, ja saman verran kiinnostuneita. Yhteiseen neuleprojektiin ehtii vielä hyvin mukaan.

Tapahtumasivulla julkaistaan pala palalta Titta Järvensivun suunnittelema Hiljaisen viikon villasukka -ohje palmusunnuntain ja 1. pääsiäispäivän välisenä aikana. Neulomistapahtuman ideoi Punkaharjun kappeliseurakunnan aluekappalainen Sari Vauhkonen.

– Alun perin ajatus oli vain viettää Tuomiokirkossa lankalauantain neuleretriittiä, jossa neulomisen ystävät voisivat hiljentyä yhdessä neuleidensa äärellä. Kävin kuitenkin pohtimaan, olisiko idea jotenkin laajennettavissa koko hiljaiselle viikolle, ja niin syntyi ajatus hiljaisen viikon villasukista, Vauhkonen kertoo seurakunnan tiedotteessa.

– Saimme tähän kumppaniksi upeista villasukkamalleistaan tunnetun neuletaiturin, Titta Järvensivun. Titta suunnitteli neulemallin vapaaehtoistyönä seurakunnan käyttöön. Minä olen antanut mallin suunnitteluun teologista osaamistani.

Ohjeen mukana julkaistaan joka päivä myös pieni hartauskirjoitus, jossa Vauhkonen mietiskelee hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumia.

Savonlinnan Tuomiokirkossa vietetään lankalauantain neuleretriittiä hiljaisena lauantaina 16. huhtikuuta klo 12–15. Tapahtuma alkaa hiljaisuudella ja halutessa neulomisella, jonka jälkeen luetaan tekstejä ja kuunnellaan musiikkia. Sari Vauhkonen ja Titta Järvensivu ovat mukana retriitissä ja siellä jaetaan myös Hiljaisen viikon villasukka -ohjetta.

1. pääsiäispäivästä alkaen koko neulemalli on myös ladattavissa sivulta savonlinnanseurakunta.fi

Tapahtuman järjestävät Savonlinnan seurakunta, Titta J's Fantasy socks ja valtakunnallinen Kirkko Suomessa -yhteisö.