Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime viikko oli Sosterin alueella koronatartuntojen osalta vilkkain koko epidemian aikana – Uusia tartuntoja yli 400

Epidemian huippu alueella saavutettaneen maaliskuussa.

Sosterin alueen koronatilanne on hankaloitunut huomattavasti viime viikon aikana. Viikolla 7 todettiin yhteensä 427 tartuntaa, mikä tarkoittaa, että viikko 7 on tähän mennessä ollut koronatartuntojen osalta vilkkain koko epidemian aikana. Viikolla 6 todettiin yhteensä 355 tartuntaa.

Tartuntoja esiintyy kaikenikäisillä, mutta ne painottuvat lapsiin ja nuoriin. Tartunnat leviävät nopeasti, eikä pikaista helpotusta tilanteeseen ole luvassa. Sosterin tiedotteen mukaan tartuntojen määrä todennäköisesti lisääntyy seuraavien viikkojen aikana, ja epidemian huippu alueella saavutettaneen maaliskuussa.

Sosterin tiedotteessa huomautetaan, että THL:n tartuntaluvut eivät tällä hetkellä kerro Sosterin osalta todellista tilannetta. Positiivisten laboratoriotulosten siirtymisessä ISLABin tietojärjestelmästä THL:n rekisteriin on todettu ongelmia koko Itä-Suomen alueella ja asiaa selvitellään parhaillaan.

Tartuntamäärien kasvun myötä myös sairaalahoidon tarve noussut. Sairaalahoidossa oli tiistaina neljä potilasta sairaalassa ja viisi potilasta terveyskeskuksen vuodeosastolla. Osa potilaista on hoidossa koronavirustartunnan vuoksi ja osalla koronavirustartunta todetaan muun sairauden hoidon yhteydessä.

Myös Sosterin henkilökunnan koronaan liittyvät poissaolot ovat lisääntyneet sairastumisten ja altistumisten vuoksi.

– Arvioimme päivittäin henkilökunnan riittävyyttä kriittisiin toimintoihin ja voi olla, että tulevina viikkoina joudumme tekemään muutoksia ajanvaraus- tai leikkaustoimintaan. Näistä tiedotetaan erikseen, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kommentoi Sosterin lehdistötiedotteessa.

Luukkosen mukaan vallitsevassa koronavirustilanteessa on syytä kiinnittää huomioita erityisesti vierailuohjeisiin.

– Vierailut ovat tärkeitä sekä potilaiden että omaisten kannalta, mutta tässä hankalassa koronatilanteessa on syytä keskittää vierailut lähimpiin, ja vierailulle tulijoiden tulee olla terveitä, Luukkonen muistuttaa tiedotteessa.

Varsinaisia rajoitustoimia ei alueella ole voimassa ja siksi on erityisen tarpeellista edelleen noudattaa maskisuositusta sekä yleisiä hygienia- ja turvaohjeita, Sosteri muistuttaa tiedotteessa. Erilaisiin tapahtumiin osallistumisessa kannattaa käyttää harkintaa ja sairaana pysyä kotona.