Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

112-päivää vietetään perjantaina Savonlinnan kauppatorilla – Paikalla on muun muassa pelastuslaitoksen kalustoa ja henkilökuntaa sekä henkisen tuen ryhmän vapaaehtoisia

EU-maiden yhteisen hätänumeron lisäksi 112-päivä muistuttaa oikeanlaisesta toiminnasta hätätilanteissa ja kannustaa jakamaan turvallisuustietoutta. Tänä vuonna 112-päivää vietetään teemalla ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”.

Huomenna perjantaina vietetään kansallista 112-päivää. Kampanjan tavoitteena on lisätä kansalaisten turvallisuustietoutta ja kiinnittää suomalaisten huomiota tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Tänä vuonna kampanjan teemana on "Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä".

Savonlinnassa 112-päivää vietetään kauppatorilla, jonne saapuu Etelä-Savon pelastuslaitoksen Savonlinnan osasto. Torilla pääsee näkemään kalustoa ja tutustumaan henkilökuntaan.

– Olemme pitäneet 112-päivänä avoimien ovien päivää paloasemalla, mutta tässä tilanteessa tori on hyvä ja turvallinen ulkotila toiminnan esittelylle. Kun uusi paloasema valmistuu, innolla kutsumme kaupunkilaiset sinne tutustumaan, kertoo Savonlinnan palopäällikkö Antti Peltonen SAKKE ry:n lähettämässä lehdistötiedotteessa.

Kauppatorille saapuu myös Savonlinnan kriisikeskuksen Henkisen tuen yksikkö. Mielenterveysseuran vapaaehtoiset toimivat Vapaaehtoisessa Pelastuspalvelussa eli VAPEPA:ssa osana ensihuoltoa, henkisen tuen ryhmässä. Henkisen tuen ryhmän tehtävänä on antaa psyykkistä tukea onnettomuuksien uhreille, omaisille sekä pelastajille välittömästi traumaattisen tilanteen jälkeen.

– Olen joskus miettinyt, että miksi teen tätä, koska onhan tämä välillä melko rankkaa. No, vastausta ei ole tarvinnut miettiä. Teen tätä siksi kun saan tästä niin paljon hyvää oloa. Se tunne, että on saanut olla mukana auttamassa jotakuta lähimmäistä edes pikkuisen, on semmoinen voimavara, josta saan voimia jaksamiseen. Meillä on todella mahtava porukka, jonka kanssa on ilo tavata ja tehdä tätä työtä, kommentoi vapaaehtoistyöntekijä SAKKE ry:n tiedotteessa.

112-päivä Kauppatorilla pe 11.2. kello 14–17. Torin Talvimaassa on tulipaikalla tulet ja myynnissä on makkaraa, lettuja ja kuumia juomia. Tapahtuma on osa Kauppatorin kehittämishanketta, jonka rahoittajana toimii Etelä-Savon maakuntaliitto, Sakke ry ja Savonlinnan kaupunki.