Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi kumosi tilojen terveysturvallisuutta ja sulkemista koskevat määräykset Itä-Savossa – Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

Itä-Savossa tilojen terveysturvallista käyttöä ja tilojen sulkemista koskevat määräykset on kumottu. Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa, että Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin kuntien alueella kieltoihin ei ole edellytyksiä tartuntatautilain mukaan.

Itä-Savossa tartuntaketjut pystytään vielä jäljittämään, joten määräykset lievenevät.

Määräykset ovat koskeneet yleisölle ja asiakkaille avoimia tiloja. Niitä ovat esimerkiksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytetyt tilat, kuten kuntosalit, sisäliikuntatilat, uimahallit, yleisiä saunat ja tanssipaikat.

Määräykset ovat edelleen voimassa Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä.

Erilaisten asiakas- ja toimitilojen käytössä on joka tapauksessa aina noudatettava tartuntatautilain 58 c-pykälän mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia, jotka velvoittavat tiloista vastaavia toimijoita muun muassa ohjeistamaan asiakkaita, järjestämään asiakkaiden oleskelun mahdollisimman väljästi ja tehostamaan pintojen puhdistusta.

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa koko Itä-Suomen alueella, myös Itä-Savossa, helmikuun 14. päivään saakka.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön tilaisuuksia niin, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Sisätiloissa voi järjestää enintään 20 henkilön tilaisuuksia.